Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jax BIS3

2015-02-08 20:38:00 i Allmänt

Bild: Camilla Ekskär, Jax uppfödare, Fäbobergets kennel.
Den här stilige herrn har i dag haft en lyckad dag i Gideå på utställning. Christoffer åkte dit tidigt imorse och ställde ut Jax i championklass där de fick bedömningen Excellent med CK. Därefter blev han bedömd som bästa hane av alla jämthundar och fick därefter tävla i BIR (bäst i ras) där han vann mot tiken. I titeln "BIS" (best in show) kom han på en tredje plats efter en Karelsk björnhund och en Hälleforsare. Med andra ord är man placerad som nummer två i älskvärdshetsrangordningen här hemma nu... hehe.
Förlåt för suddig bild men den här kritiken är ju superb!
Så roligt för Jax! I och för sig bryr han sig förmodligen inget alls, men för Christoffer är det extra roligt.
Ps: Min och Imras debut i Lydnadsklass 2 är en stor parantes i jämförelse med Jax framgång. Jag hade verkligen inte förväntat mig ett förstapris då vi precis är klara med 1:an och inte har hunnit få stabilitet på de nya momententen i tvåan. Jag hade dock räknat med att Imra skulle prestera på samtliga moment med undantag för "Rutan" som är osäker än så länge, men hon var fladdrig, ofokuserad och sprang till och med fram till tävlingsledaren under tävlingen. Inte okej alls. Skämdes en aaaaaning. Hade från början planen att ta denna tävling som en träningstävling så förlusten är väl inte enorm, men en viss besvikelse känner jag ändå över Imras allmänna olydnad under tävlingens gång. Glädje fick vi dock känna då Imras halvsyskon och träningskompis Väjja presterade 163 poäng och ett förstapris i lydnadsklass 2, stort grattis!
Ps 2: Linda Berg, detta hundinlägg är speciellt riktat till dig! ;)
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-02-09 - 10:28:05
Men så skoj - Grattis JAX! :-) Å du och Imra kommer starkt nästa gång ist! Härliga festbilder med, såg ut att vara ett lyckat firande! Trevlig vecka!
Grattis till er och Jax! Fina betyg! Fullt så bra lyckades inte Frost men vi är glada ändå! :-)
Svar: Tack så jättemycket! Frost kommer han också! Han är väl inte så gammal ännu?
Carolina Lidström

Skriv en kommentar