Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lyckad dag i Hudik!

2014-01-26 10:07:00 i Allmänt

I fredags åkte vi mot Hudik och bodde på ett jättefint hotell där hundar var välkomna. Jax trivdes bra och på lördagmorgonen var vi redo för att ta oss an dagens utmaningar!
Det var en mycket bra och välordnad utställning.
Christoffer och Adrian hade katalognummer 28 och 29.
Till bedömningen! Domaren var rejäl och ville ha full ordning i ringen, vilket jag tycker är superbra! Kommer man med sin hund på utställning/prov/annan aktivitet tycker jag att man måste hålla koll vilket faktiskt inte är självklart för alla, tyvärr. Domaren upprättade dock en bra ordning och slängde då och då in lite sköna kommentarer till diverse hundförare så som "Inga händer i byxfickorna", "Lyssna på mig när jag pratar med dig", "Det är ditt fel att hunden skäller", "Försök att få hunden lite gladare" samt "Anatomin är uteslutet det viktigaste i bedömningen och päls, färg, svans och tassar och sånt krimskrams kommer i andra hand!" Hehe.
Långben och Jax i ringen!
Bedömningen blev "Excellent" så Jax fick gå vidare i konkurrensen om CK (championkvalité).
Skrattade åt kommentaren "välvisad" då jag tycker Christoffer irrade runt så mycket och knappt stod still, men man är väl kritisk som "närmast sörjande".
Domaren gick runt och tackade dem som inte gick vidare och varje gång han passerade Jax höll jag andan men han gick förbi varje gång. Till slut var det åtta hundar av 39 i klassen som fick CK och Jax blev placerad femma.
Jax är otroligt lättsam att ha med, inget gnäll och inga kaxigheter utan han hänger mest med och presterar när det gäller. Det är otroligt roligt att det går bra för Jax när jag vet hur mycket arbete Christoffer lägger ned på honom. Nu ska vi fortsätta med däckdragningen för att bygga på mer styrka på honom och så laddar vi upp inför nästa utställning som blir i Gideå den 9:e februari!
Tack för alla grattis vi fått på diverse sociala medier, sms och telefonsamtal! Jax hälsar också tack!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Evy
Jag vill att du ger Jax en stor GRATTIS kram från mig.
Svar: Det ska jag göra! :)
Carolina Lidström
De ser ju ut som fullblodsproffs i ringen. Stort grattis, snart har ni en dubbelchampion i huset.
Svar: Tack snälla du! Ja, det känns superkul! Nu väntar jag på att få se din och Crespos start i någon dressyrtävling inom en inte alltför snart framtid! :)
Carolina Lidström
Vad roligt, stort grattis till Er! Det var riktigt roligt att följa med Jax en dag i skogen i höstas. En duktig och fin hund!

Skriv en kommentar