Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ingångar, dubbelkommandon, utvecklingsmöjligheter, nuläge, goda förmågor.. osv....

2014-01-16 21:56:22 i Allmänt

Det snurrar i min hjärna just nu. Efter denna köttartorsdag, med en hel eftermiddag av klasskonferenser inför terminens utvecklingssamtal följt av snabb middag hemma för att hinna till tre timmars hundkurs innehållande både teori i form av film och diskussion samt praktiska övningar med hundarna (paus för lång mening), är jag helt slutkörd i hjärnan, men på ett bra sätt.
Är väldigt sugen på att starta Imra på en lydnadstävling i Umeå den 15 februari. Blir lite nervös av tanken. Bäst att rada upp fördelar och nackdelar (det gör jag alltid innan beslut som måste tänkas över).
Fördelar: Bra miljöträning och tävlingsträning att starta någon annanstans än hemma på klubben, bra morot i träningen när det blir ett riktat mål inom en mycket snar framtid, det är roligt (såklart), mina bröder kan komma och titta och så lär jag lära mig mycket av det själv.
Nackdelar: Vi kommer inte ha hunnit gå klart tävlingslydnadskursen och jag kanske inte hinner få alla tips från instruktören Cissi samt att vi har en bit kvar innan allt sitter (siktar ju som jag redan skrivit om mot ett första pris i lydnadsklass 1). Hm. Det tål att funderas på. Fördelarna överväger ju ändå! Om en vecka går anmälningstiden ut så då måste jag ha fattat ett beslut!

Kommentarer

Bagöre!
Då får ni ju en liten aning också på var ni ligger nu, och en bra måttstock att jämföra med senare. Alla träningstillfällen är bra träningstillfällen!
Svar: Ja, precis! Det är ju verkligen ett bra tillfälle att "måttstocka" vår träning och dessutom träna på inomhusgolv (som jag tror de har i Umeå nu..?).
Carolina Lidström
Jessica
stor fördel, du får träffa mig och barnen :-)
Svar: Jaaaa! Åh! Saknar er! <3
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-01-17 - 07:05:57
Jag tycker du ska köra på och se tävlingen som ett tillfälle att lära (för både dig och vovven) skulle det gå mindre bra, så är det inte hela världen, och vem vet? Rätt som det är så går det superbra och ni får ert pris! Tycker det är ett win-win beslut, särskilt som du får tillfälle att träffa bröder/vänner på plats i Umeå! Men oavsett vilket beslut du tar så är jag säker på att du tar det som känns rätt :-D Ha en toppen dag!
Svar: Ja, jag tror jag ska köra på det! :) Tack för peppen!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar