Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det kreativa rummet!

2014-02-23 14:06:00 i Allmänt

Jag har skapat ett kreativt rum! Här ska jag sitta och läsa, skriva, pyssla och tänka! Tanken är också att jag ska ta tag i min fullständiga okunskap kring allt som rör textilslöjd. Mamma har lovat att jag ska få låna hennes symaskin och för mig som knappt kan trä en symaskin kommer det att bli en utmaning av rang att få till något användbart. Tänker att det i alla fall är bra att ha ett fint och funktionellt rum att vara i när jag ska utmana mig själv.
På andra sidan rummet står en gästsäng. Om jag blir utmattad av allt pysslande kan jag vila mig här. Det är en kattvind som ligger innanför biblioteket där jag ju också har ett skrivbord och plats för kreativitet men jag tänker mig att det kan vara bra med två rum! Dessutom kan ni tolka det som en öppen inbjudan till kreativa kvällar!
Så här ser skrivbordet ut och här kan jag titta ut på sjön.
Mormors fina garner ska förhoppningsvis komma till användning. Vissa garner har hon växtfärgat och det vore så hemskt om inte de skatterna fick komma till bruks! Därför MÅSTE jag lära mig att sticka! Kikki, du har ju lovat att lära mig - kan vi ha en stickkväll snart? Evy, du kan också vara med!
Jag har en del tyger som jag också ska "skapa" något av. En duk ska jag väl klara av. Och något kuddfodral kanske?
Glitter och små mini-kort.
Blomman "Elefantöra" har jag fått av världens bästa mattant som jobbar på skolan i Saxnäs. Knapparna förvaras i en glasburk.
Små hyllor för små färgbrukar!
På den här hyllan står en förvaringsbox med mormors pyssel som jag ska göra något kul av. Lådan innehåller band i olika färger och former. På undersidan av hyllan har jag skruvat fast burklock - enkelt att förvara på knappt någon plats alls!
Här är banden. Bra med alla små fack!
Blomma! Gillar blommor! Den lilla glittriga glasburken pysslade jag i julas och den innehåller småsaker som gem och sånt.
Ja, jag erkänner. Denna bild är väldigt organiserad! Men jag blir så himla glad av färgerna! (MVH/ en sån typ som kan vara på Akademibokhandeln i två timmar för att "kolla på papper och prova pennor"....)
Snören och band som inte fick plats i lådan. Och så en gul liten fingerborg!
I det andra fönstret står en växt jag fått av Anneli, Christoffers ingifta faster. Är mycket nöjd med detta lilla minirum. Hoppas på många kreativa stunder nu!
För mer HUSBILDER - spana in kategorin "Huset". Där finns både före- och efterbilder, renoveringsanektoter och landsbygdspornografi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

LIENE

2014-02-23 - 14:58:08
Åh så mysigt!
Härligt med fler kreativa människor. Dock är jag inte så kreativ mera, utan jag satsar på musiken och resten får liksom jag hinna när jag hinner.
Svar: Ja, musik är ju verkligen något som får en att må bra! Såg att du pysslar en hel del med musik, ska lyssna sen! :) Tack för din kommentar!
Carolina Lidström
Men du är ju ändå helt fantastisk. Hur har du lyckats med detta på den där lilla ytan? *plockar upp hakan från golvet*
Jag är obeskrivligt imponerad :)
Svar: Hahaha! Vad söt du är! :) Jag har helt enkelt tagit bort allt gammrat och bara sparat det fina och funktionella! :) Du får komma och hälsa på så kan vi pyssla! :)
Carolina Lidström
sussi
Vilket fint pysselrum! Och vad mycket fint du har! :)
Härliga färger på garnet :)
Svar: Tack! Ja, visst är garnerna fina? Ska bli spännande att se vad jag kan åstadkomma med dem, OM det blir något! ;)
Carolina Lidström
Evy
Tackar tackar för inbjudan. Ja, om du sjunger för mig så kan jag lära dig att sticka. Vi får planera en sy mötes kväll. /
Svar: Absolut! Låter som en utmärkt deal! :)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-02-24 - 15:16:53
Vilket urmysigt krypin du har där! Många kreativa stunder lär du få! Att ha en bra miljö att släppa loss i är viktigt, och toppen att ha ett utrymme där man kan lämna saker framme och komma tillbaka till utan att behöva plocka ihop mellan gångerna :-D Ser fram emot att ta del av det du skapar där så småningom! Ha en fin start på veckan!
Svar: Tack! Ja, precis! Det var det jag eftersträvade: ett rum där sakerna kan ligga framme utan att de stör! :)
Carolina Lidström
Åh, blir inte lite avundsjuk! Min stora dröm just nu är ett eget hus med ett eget pysselrum.

Hoppas allt är bra med dig. Kommenterar inte så ofta nuförtiden (blir väl så när man läser med mobilen) men läser din bllogg varje vecka.

Stor kram/Ida
Svar: Ja, det är så härligt att kunna "bre ut sig" som man vill! :) Det kommer säkert ett hus som är till er snart! Ni får komma och hälsa på här!
Ja, det är bara fint med mig. Kul att du startat ännu en blogg. ska hänga med där! Kramar!
Carolina Lidström
Men så mysigt! Det gör du rätt i, och jag skulle göra samma sak om jag hade ett rum över!!

Robex Lundgren

2014-03-05 - 15:48:36
gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl
Vad mysigt med en egen hörna.

sanna hyvärinen

2014-03-05 - 15:53:06
Åh jag vill också ha ett sådant rum i mitt framtida hem! Att pyssla tröttnar man aldrig på!

Sofia

2014-03-05 - 15:57:29
åh så himla fint och kreativt rum!

Skriv en kommentar