Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Produktivitet

2014-04-13 21:44:00 i Allmänt

Det är något med mig som gör att jag inte riktigt kan vara nöjd över dagar om jag känner att jag inte åstadkommit något. Jag KAN vila och ta det lugnt, men bara efter eller precis innan, jag har ÅSTADKOMMIT något. Det här kan vara extremt störande ibland, men för det mesta är det en förträfflig egenskap. I dag var en bra dag ur produktivitetsynpunkt: först körde jag igång en tvättmaskin och planterade en massa frön tätt följt av det tråkigaste jag vet - lägga potatis på förgroning, tur att mamma är ett bra arbetssällskap! Sedan gick vi ut till lagårn där vi rensade en massa skrot som ska på tippen (här är dock mamma ett sämre arbetssällskap då hon ska ha en mindre föreläsning kring varje föremål hon plockar upp vilket gör att jag hinner sortera cirka 15 föremål medan hon bara hinner med tre saker på sin höjd. Själv tänker jag "spara? Kasta? Elda? Järnskrot? Deponi?" och så vidare och så lägger jag föremålen i respektive låda som sedan forslas på återvinningen men för mamma har ALLT ett affektionsvärde. Jag har dock svårt att se värdet i en pryl av okänd härstamning, okänt bruksområde samt okänt framtida användningsområde. Den prylen vill jag gärna bli av med. Jag funderar starkt på en loppis till sommaren. Är någon med mig? Gårdsloppis här på backen? Mamma kan ha ett eget bord med de där prylarna hon verkar värdesätta så högt - fast de kanske hon inte säljer något utan gömmer dem på något särskilt, hemligt "hamstringslager".
Efter rensningen (rensning ger mig en sådan inre tillfredsställelse att det inte är klokt!) lyfte vi upp sparkarna på lagårdsvinden och sedan lyfte vi ner två hyllor som jag ska ha i källaren för förvaring av skor bland annat. Den här mannen som jag bor med har ju ungefär sjutton par kängor av olika sort och snöskor och allt vad det är. Livet med en skogstjänsteman... Efter ommöblemanget gick vi till växthuset och konstaterade att den tunga snön hade krossat några glasrutor så vi samlade ihop glasskärvorna och vid det här laget var jag hungrig på lunch! Efter lunchen var det snabba ryck till hunduppfödarkursen där dagens tema var parning och valpning. Nu är jag trött i hjärnan så jag ska lägga mig i sängen och spana på inredningsinspiration till sommarens inredningsprojekt: lillstugan i Dalarna!
En produktiv sommarkväll 2013: målning av fönster till hallen på ovanvåningen. Varje gång jag går i hallen uppe blir jag helt salig av lycka av ljuset och stämningen som råder där. Vilket jäkla slitarbete det var att renovera hallen men vilken otrolig tillfredsställelse ett fullbordat projekt ger.
 
 

Kommentarer

Å, jag känner igen mig! Jag får inte ro om jag inte får göra resultat. Då liksom springer det i huvudet på mig. Idag ska jag laga växthus, ensam hemma med tre barn. Om det blir resultat eller plattfall återstår att se! :-)

Skriv en kommentar