Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mina elever är så snälla...

2013-03-13 13:42:48 i Allmänt

Vi repeterar inför nästa veckas prov och eleverna frågar gång på gång vad jag skriver på tavlan. Till slut utbrister en av dem:
 
- Alltså Carolina.. du är inte så bra på att skriva på tavlan!
 
Varpå en annan elev kommer med en genial lösning på problemet:
 
- Jag  tycker att vi alla i klassen ska samla ihop till en kurs i att skriva på tavlan och så ger vi den till dig!
 
Mina elever är så snälla... 
 
Helt seriöst så är faktiskt tavelteknik något jag måste öva på. Det är oväntat svårt att skriva snyggt på en tavla. Prova själva så får ni se. Jag beundrar än idag min SO-lärare på högstadiet som skrev så himla, himla snyggt. Själv försökte man kludda ner sina anteckningar i blocket i samma fina rutor, ringar och tankekartor som hon gjorde, men icket. Jag kunde inte ens skriva snyggt i ett kollegieblock.. Men nu kan jag det! Taveltekniken kanske kommer den med! Allt mitt hopp till framtiden! Och den där kursen kanske.. 

Skriv en kommentar