Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Livet ur mobilen

2012-09-09 19:30:35 i Allmänt

Storebror gjorde mig uppmärksam på att han saknade "Livet ur mobilen"-inläggen så nu börjar jag med det igen! Det har ju gått en hel sommar sen sist. Här är Nikki vid mitt köksbord. Vi fikade rabarber.
 
Lillebror var ensam hemma i princip hela sommaren och han skrev denna handlingslista..
 
Här är klockan cirka 03.00, det är varmt i luften, juli, och Lapplandspilen har stannat för 45 minuters paus. Jag är på väg ner till stugan igen. Det är en lyckans stund: jag går in, går till receptionen och frågar om de sett till en svart sjal (ni minns kanske att jag tappat min bästa sjal och skrev ett hyllningsinlägg till den?) och ut kommer hon med fyra svarta sjalar och en är min! Hurra! Det var en så fin stund.
 
Här är jag utanför Carolina Rediviva, blev så sugen på att börja plugga igen, förkovra sig i litteratur!
 
Uppsala domkyrka. Om ni inte besökt den: gör det bara.
 
Våra stuggrannar, Lissie och Gunnar, har så fina tapeter. Jag är hemligt förälskad i detta mönster.
 
När jag är i stugan i Dalarna alternerar jag mellan några olika löprundor: den här rundan heter ko-rundan för de här korna står alltid och stirrar på mig när jag kutar förbi. De kanske vänder lite på sig, ändrar läge, idisslar lite.. det ser så skönt ut att liksom bara stå och finnas till, så tänker jag när jag svettas där efter de idylliska grusvägarna.
 
Varje år har By (grannbyn till vår stugby Fullsta), en stor marknad och en loppis. Himmelriket.
 
Av det här fina paret köpte vi rårörd smultronsaft, kan ni förstå hur gott det var? Den lilla gubben stod där och småhuttrade, för det var regnigt just den här dagen. Han berättade om hur han och frun åkte runt på marknader och sålde marmelad och saft. Han gillade att träffa människor. Han plirade med de små, bruna ögonen och så kallade han mig "fröken". Hoppas han är där nästa sommar också!
 
Jag köpte en koffert av en annan liten gubbe. Jag vill bara handla av snälla personer som man kan snicksnacka med, inte "torrsnacka" utan prata, ett samtal som ger något. Som man bär med sig. De personerna handlar jag av. Inga andra!
 
 

Kommentarer

KKVL
Tackarrr :)

Skriv en kommentar