Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sorgsnack och torsdagstips!

2012-11-08 17:12:01 i Allmänt

Hoppas ni har en fin torsdag. Det har jag, om än en väldigt trött sådan. Tror det här med mormor och begravningsförberedelserna tar på kraften - även om min uppgift bara är att spela, sjunga och fixa efterrätt. Även om jag tycker att det är fint att så många bryr sig, kommer och ger kramar och så - känns det ledsamt när de pratar minnen och frågar hur man mår. Då vill man gråta. Då vill man skippa snacket om "ja, men hon var ju sjuk, hon hade kämpat länge, det var skönt för henne att somna in" och istället ropa "Varför min mormor? Varför var just hon tvungen att bli sjuk? Hon kunde ju ha levt i minst 10 år till!". Hon kunde ha fortsatt med sin underfundighet, sin extremt pedantiska sida och sin eftertänksamma klokhet. Men man kan ju inte gråta när man står mitt i en korridor, i en affär eller när man är ensam och inte har någon axel att gråta emot. 
 
Ska jobba en stund till nu innan jag kvällar. Ni ska få ett musiktips av mig, piano när det är som allra bäst:

Kommentarer

Idamari
Man får gråta. Det är ju naturligt. Du får komma hit och gråta på min axel. Kram
Svar: Ja, tårar är viktigt! Tack vännen! Kommer till Umeå i helgen. Kanske kan ses? Kram!
Carolina Lidström
Molly
Förstår din frustration om sorgen och saknaden efter din mormor... Man får gråta, man får vara ledsen och man får vara arg i en sådan här situation.
Det är svårt att se det när man är mitt i det hela men sen kanske du kan se det från en annan vinkel oxå... Det jag försöker få fram är att det kan vara svårt för de runt omkring oxå, att veta om man ska säga nåt eller inte. Säger man inget kan den berörda tänka (tänker och känner den som är bredvid) att fy va okänslig den där människan va då, den vet ju vad jag går igenom men säger inget... Säger man nåt så kan de bli fel även om man bara vill väl...
Hoppas du förstår hur jag menar och jag skickar styrkekramar i massor till dig!

Skriv en kommentar