Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Göteborg lördag.

2009-06-10 23:11:04 i Allmänt


På lördag åkte vi först ut till Delsjön och språkhitler som jag är var jag tvungen att ta en bild på denna skylt som lätt kan misstolkas. Läser man skylten smått okoncentrerat är det lätt att man ser halvdöda ljur liggandes på tallriken. Eller så är det nog bara jag som tänker så. Det är det nog.


Ute vid Delsjön fanns små kaninungar..


som Patrik matade med grässtrån. Han blev dock sur på de stora kaninerna som knyckte stråna från de små. Typiskt Patrik. Rättvisans fader.


Sedan åkte vi till Botaniska trädgården som är Europas största i sitt slag. Vi möttes av detta, mäktigt!












Växtligheten är enorm och utbudet är stort på Botaniska och jag trivdes bra, blomfreak som jag är!


Patrik matchade Rhododendronbuskarna.


Och jag fascinerades av alla olika träd!


Botaniska trädgården är väldigt stor och vi gick och gick..


och kom tillslut fram till en utkiksplats!


Inom området finns en trädgårdsbutik där kan kan köpa diverse attiraljer bland annat dessa kort. När jag var liten läste jag böcker om flickan som pryder korten och det är bland annat från denna karaktär jag fått min blomintresse. När jag var 10 år var vi i Göteborg med familjen och besökte även då Botaniska och då gick jag runt med en anteckningsbok och skrev ned växters namn, haha!


Efter en lagom stor blomdos åkte vi ut på Hisingen, Sveriges fjärde största ö, där vi kikade på de fina villorna och lägenheterna i Eriksberg.


Efter det åkte vi in till centrum igen och till Örgryte där vi möttes upp av denna katt som följde oss en bit på gatan.


I Örgryte skulle jag kunna slå mig ned när jag fyllt 80 år och inte orkar med ett stort hus. Då vill jag bo i något av de pastelliga, äldre husen som alla är i olika färger. Låter väl som en bra plan?





Kommentarer

Ni verkar ha haft det kanonbra!

Och jättefina bilder!

Jag kommer ihåg när Anders fick hämta oss halvvägs till Vilhelmina, när vi fått punktering på cykeln =P

Kram!

Skriv en kommentar