Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

If you come across an angel.

2008-04-15 12:15:14 i Musik!

Emma, alltså musik-Emma, ringde mig nyss och vi tjattrade på som vanligt. Vi har nu preliminärbokat en helg då jag ska hälsa på henne. Jag och Emma gillar att preliminärboka saker och ting, flexibilitet är vår starka sida!
Hon ska åka runt i Sverige nu i några veckor och promota sig själv genom ansökningar till olika skolor. Jag hoppas på det bästa för hennes skull.
Läste förövrigt lite ur mitt projektarbete i trean på gymnasiet, det var kul;


"Skönheten och odjuret? Ringaren i Notre Dame? Eller skulle vi sätta upp Matrix som musikal och hoppa runt i stora, svarta sopsäckar på scenen? Frågorna och idéerna var oerhört många när vi startade upp måndagen vecka 35 med en så kallad "brainstorming". Nu hade allt startats upp, och efter den första scemu/eos lektionen gick alla i klassen hem med en hel del tankar. Vad ville vi framföra med vår coda?  Vad ville vi visa? Vad ville vi förmedla? Nu när vi hade chansen att visa allmänheten vad vi lärt oss under de här tre åren, så ville vi ju göra något speciellt av det. Något som publiken minns och håller fast vid.

Under vecka 36 ser vi -  på Mickes begäran - "Sista natten med gänget". Vissa ur klassen är peppade på att göra en 50-60tals musikal dock inser vi att det i längden blir något enformigt och kanske lite blackt att göra en musikal enbart bestående av bilar, brylcrémer och skinnjackor.
I början av vecka 37 fixade Åsa fram några olika typer av manus och jag läste och läste. Tillslut, flera hundratals monologer senare och kringflackande tankar kring dramaturgins uppbyggnad som pockade på min koncentration vid läsningen, var jag fast. Jag ville ha Shakespeare. Jag ville ha poesi, glitter, magi, vattenporl, tunga dialoger, smäktande kärleksballader, pråliga stråkar, gigantiska gitarravslut och vispande trummor. Och lite pling-plong ljud på det. Lite sådär magiskt. Lite sådär mystiskt vackert som när ljusarbetets sista minut sammanfaller med naturliga lockar. Lila ljus ska det vara. Och mycket glitter. Och monologer..
Jag fick "En midsommarnattsdröm".

Så börjar min skriftliga dokumentation av Es3 2006 musikal. Åh. Vad jag saknar det.






 


Skriv en kommentar