Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Välkommen Amelia!

2018-03-31 09:11:00 i Allmänt

Nu är hon här! Den finaste lilla flickan med det mjukaste huvudet och de stora, stora ögonen.
Jag är blixtförälskad i henne och är sådär löjligt glad. Min vän Anna kom hit igår och hon tittade på mig och utbrast: du ser så lycklig ut! Och det är jag. Tänk att få bli mamma till ännu ett barn. Och det var minsann ett barn som hade bråttom ut i världen (brås hon på sin mor, tro?). På onsdagkväll den 21 mars, en vecka innan BF, startade värkarna kl. 23.00. Först trodde jag att det var förvärkar men de kom mer och mer regelbundet och Christoffer ville att jag skulle ringa in till BB så jag ringde in mest för hans skull för ännu var värkarna hanterbara genom andning och värme från vetekudde. Jag packade mina saker till BB-väskan utifall att (ännu hade jag inte förstått att det var på gång på riktigt, hehe) och vid 02.30 ringde vi mamma som kom för att barnvakta en sovande Vidar. Hon sa: åk in! när hon såg mig så jag ringde BB igen och vi var välkomna in. Bilresan gick bättre än jag trodde trots regelbundna värkar var 4-5:e minut. Vi lyssnade på musik och jag koncentrerade mig på att analysera låtarna (vem gör ens så? Jag tydligen) för att försöka avleda tankarna. 04.20 blev vi inskrivna på BB och efter undersökning visade det sig att jag var öppen 7 cm och livmodertappen var helt utplånad. Barnmorskan tittade på mig och sa att hon trodde att bebisen skulle vara ute innan hon gick hem 07.00. Då fick jag lite panik och sa (okej, halvskrek...) "jag är hungrig! Jag kan ju inte föda barn om jag är hungrig!". Hahahaha! Vi hade inte hunnit packa ner någon nödproviant och jag hade haft dålig matlust hela onsdagen så reserverna var slut. Barnmorskan löste det hela med att ge mig nyponsoppa och jag svepte tre glas, hehe. Jag fick prova lustgasen eftersom jag ville ge den en ny chans då den absolut inte fungerade under förra förlossningen. Och vilken revansch! När jag fick koll på tekniken höll jag masken i ett stadigt grepp och vägrade släppa den. Christoffer satt bredvid och fick vid några tillfällen ta masken ifrån mig så jag inte skulle försvinna bort i lustgasångorna, haha. Jag hade ont över näsbenet dagen efter för att jag tryckt masken så hårt mot ansiktet! Jag började känna värkarna komma tätare och tätare och så började trycket nedåt bli mer påtagligt och jag sa: nu kommer bebisen, du måste ringa på klockan! In kom barnmorskan som efter undersökning konstaterade att jag var öppen 10 cm och att jag fick krysta när jag kände för det. Kroppen var verkligen helt fantastisk och jag hade sådan himla bra känsla och kontroll vid krystarbetet och efter 3 minuters krystvärkar kom hon ut, 06.17! Jag och Christoffer var halvt i chock över att det gått så snabbt. Hon lades på mitt bröst och jag upplevde samma känsla som när jag fick upp Vidar på bröstet: oövervinnerlighet. 
Är så otroligt tacksam över hur kroppen levererade och att vi fick ännu ett friskt och starkt barn. Livet är snällt. Nu sitter jag och äter långfrukost i min ensamhet. Amelia sover i vagnen och Christoffer och Vidar åkte till Raja igår och kommer hem i eftermiddag. Christoffer var så glad att jag tyckte att han och Vidar skulle åka till Raja en sväng. Ärligt talat är det ganska skönt att vara ensam med världens mysbebis som mest äter och sover hela tiden. Nu ska jag plocka undan och så ska jag lägga mig på soffan och läsa! Hoppas ni har underbara påskdagar och tack för att ni läser. Jag skriver ju inte så ofta nu mer men ni hänger kvar ändå, tack för det! 

Kommentarer

Marion
Stort Grattis till den lilla flickan! Och vad skönt att allt gick bra!
Kram!
Anette
Stort grattis kära ni! 😍💕❤
Annkristin
Grattis till lilla Amelia! Vilket fint namn ! 😃 Ha det så fint o njut av din fina familj 💞

Skriv en kommentar