Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Föräldrakurs

2018-02-08 21:58:12 i Allmänt

Vi går just nu en kurs som heter "ABC - alla barn i centrum". En kurs för föräldrar med barn mellan 3-12 år och som leds av två socionomer som arbetar inom individ- och familjeomsorgen. Vi tjuvstartar lite då Vidar bara är två år men vi tänker att det kan vara bra att gå kursen lite i förväg också. Kursen är uppdelad på fyra tillfällen där de olika delarna handlar om att visa kärlek, vara med, visa vägen och välja strider. Jag och Christoffer går kursen tillsammans och det är så givande att göra det då vi kan prata ihop oss om hur vi vill göra i olika kniviga situationer som kan uppstå som småbarnsförälder - även om vi som individer såklart är olika och så måste få vara. Jag är tacksam över att vår lilla kommun ordnar dessa kurser för det är också givande att tillsammans med andra få diskutera föräldraskap och alla känslor och tankar som kan uppstå i det.
Apropå föräldraskap var det något som kom upp i mitt medarbetarsamtal jag hade tillsammans med min chef för ett tag sedan. Hon sa att hon ser att jag är ambitiös och gör ett bra jobb men att jag inte för glömma bort att jag är småbarnsförälder och att det är där jag behöver göra det stora jobbet just nu i livet. Sedan sa hon att min tid kommer att komma och syftade då på mitt framtida yrkesliv - var jag vill vara och vad jag har för ambitioner. Så bra med förstående chefer! När jag berättade om samtalet för mina kollegor var det en som sa: men vaddå? Kan man inte göra karriär och vara förälder samtidigt?! Jo, det är klart man kan och det var inte så hon menade - syftet var att göra mig medveten med att hon SER att jag vill och att jag har stora ambitioner vilket hon uppskattar men att jag måste komma ihåg att det viktigaste i livet inte är jobb, utan familj.
Värdens bästa lilla familj!
Den här veckan blev så konstig. I måndags fick jag hämta Vidar på eftermiddagen då han hade fått ögoninflammation. VAB:ade tisdag och vaknade själv med feber och halsont på onsdagen. Planen var att tillsammans med en kollega och 26 elever åka till Umeå på studieresa (en resa jag och min kollega planerat för LÄNGE). Hade jag inte varit gravid hade jag kunnat proppa i mig Alvedon och bitit ihop och åkt ändå men jag bestämde att stanna hemma (jag hade nog inte varit så roligt sällskap ändå). Ringde min chef och kollegan och började gråta på grund av dåligt samvete (hej hej gravidhormoner igen) men det löste sig ändå för alla vilket såklart var skönt! Eleverna har uppdaterat mig flitigt så jag vet att de har haft det bra och det ska bli spännande att höra om resan på måndag. Christoffer VAB:ade i igår och idag och imorgon ska jag och Vidar ha mysardag och kanske baka semlor om vi orkar och har lust. Jag känner mig piggare nu men min hals mår inte bra. Så drygt att jag bara får ta Strepsils som halstabletter nu när jag är gravid. Jag behöver något starkare för att det ska ge effekt! Ja ja. Nu ska jag gå på bädd!
 
 

Skriv en kommentar