Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

SNÖ

2017-11-23 19:59:14 i Allmänt

Kom inte på någon mer passande rubrik än den ovan. För som det har snöat idag. Och stormat. Just kombinationen snö och hård vind gör det lite problematiskt att ta sig fram, i synnerhet för oss som bor mitt på en backe där snön drevar åt höger och vänster eftersom den har fritt spelrum och inget som tar emot. Imorse gick det ganska bra att ta sig från gården, det var bara att gasa lite. Under dagen var allt frid och fröjd. Jag jobbade, vaktade de som skrev nationella prov och sedan åt jag lunch med Evelina och for på MVC för kontroll av graviditeten (allt såg fint ut). Hämtade Vidar klockan 14.00 som vanligt på torsdagar och brummade hem längs byavägen. När jag har cirka 70 meter från vår infart till gården kör jag fast... Kommer varken framåt eller bakåt. Som tur var var Ida ute och skottade så hon kom och försökte skotta loss mig och när hon skottat bort en del av snön tog hon sin bil för att försöka dra loss mig. Det var lönlöst. Hon var också nära på att köra fast. Här uppe på backen var det cirka 200-300 meter av total snödreva mellan 30-70 cm djupt. Det går inte att köra bil i det snödjupet. Vi bar in Vidar och ringde efter traktorhjälp. Efter en stund kom Hans och skottade upp vägen, vår gård och drog loss min bil. Alltså tack för goda bybor som ställer upp när man är i knipa! Vidar tyckte det var himla spännande att sitta på köksbordet och titta ut på den stora traktorn som kom och skottade gården. Efter detta äventyr smakade pannkaka med hjortronsylt och grädde extra bra.
Under kvällen har vi veckostädat. Lite extra noga denna vecka faktiskt för i helgen tänker jag tjuvstarta adventspyntandet! Vidars lekrum är också färdigt så jag ska passa på att fota nu under helgen så ni får se! Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av lugnet. Hoppas ni inte är ute på vägarna och kör!

Skriv en kommentar