Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Trött! (Och sommarens planer)

2017-06-20 22:38:00 i Allmänt

Längtan efter sommarlovslugnet är stor nu! Jag behöver verkligen vila efter en väldigt intensiv vår både i jobbet och på fritiden. Nu har jag gått på semester från lärarjobbet men ska göra några företagsrelaterade grejer innan jag blir helt ledig. Vilhelmina kommun har rekvirerat pengar från staten som har gått till gratis sommarlovsaktiviteter för barn mellan sex till femton år - världens bästa grej! Aktiviteterna är allt ifrån parkour till skrivarworkshop. Alla barn har inte föräldrar som har möjlighet att åka på semestrar eller låta dem åka på läger eller liknande. Då är det fantastiskt att Vilhelmina ger barnen den här möjligheten och alla aktiviteter är gratis. Kommunen kontaktade mig och undrade om jag genom mitt företag ville anordna några aktiviteter inom detta projekt och i dag har jag haft en två musikworkshops med låtskrivande och i morgon kör jag skrivarworkshop i skönlitterärt skrivande.
Efter dessa dagar har jag fyra sånglektioner, ett musikcafé och ett sångframträdande på ett dop kvar (utspritt på två veckor) men sedan har jag SEMESTER! Semesterplanerna är följande:
- Midsommarhelgen firas hemma i Dalasjö tillsammans med familjen. Storebror och Sofia kommer upp från Stockholm, hurra!
- Efter midsommarhelgen åker vi till Raja i tre dagar. Vi ska åka båt och vara ute hela dagarna.
- Den 3 juli börjar Christoffer jobba igen efter föräldraledigheten och han jobbar tre veckor innan tre veckors semester. Så himla lyxigt med så mycket familjetid! Det är något vi valt - att kunna vara hemma länge tillsammans med Vidar.
- Den 10 juli tar jag och Vidar flyget ner till Arlanda där mormor och morfar hämtar upp oss och så åker vi till stugan i Dalarna (knappt två timmar från Arlanda). Det är så mycket smidigare än att åka bil/buss/tåg. Längtar så ofantligt mycket till stugan och lugnet där.
- Den 21 juli kommer Christoffer ner till stugan och den 23 åker vi till Sthlm i tre dagar för att hälsa på storebror och Sofia. Runt den 27-28 juli åker vi hem, packar om och åker till...
- Raja igen! Förhoppningsvis är hjortronsäsongen i full gång! Vi stannar i Raja i ungefär en vecka.
- Den 7 augusti börjar inskolningen för Vidar. Kommer skriva ett helt inlägg om mina tankar kring det vid ett senare tillfälle men jag är positiv till det och magkänslan är god.
- Den 21 augusti börjar jag jobba igen.
Förutom dessa "hålltider" och aktiviteter ska jag löpträna mycket då jag känner att jag har ett fint flow i det just nu, spårträna Imra, BADA mycket som vanligt (älskar ju det), läsa böcker, dricka rosévin, greja med alla odlingar, ta hand om kycklingar, hälsa på kompisar och framförallt: vara med den roligaste lille killen jag känner: Vidar!
Jag och Vidar på By marknad förra året. Det är världens mysigaste marknad i grannbyn till där vi har stuga. Varje år köper vi smultronsaft från ett gulligt äldre par.
 

Kommentarer

Linda Berg
Ni är galna som lyckas planera så mycket! Imponerad ;)
Svar: Då får man ju något att hända ;) Mvh/Planeringshitler
Carolina Lidström

Skriv en kommentar