Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fortsätt

2017-01-30 15:33:00 i Allmänt

Det här inlägget av Underbara Clara var precis det jag behövde läsa i dag. Konsten att fortsätta. Konsten att inte ge upp. Dra på. Stanna inte. Jag pratar ofta med mina elever om motivation. Att motivation betyder rörelse och att man behöver vara i rullning för att saker och ting ska hända. Nu behöver jag påminna mig själv om mitt eget lärarmantra. Fortsätta att göra, att driva på, att ligga i. I mitt lärarjobb på halvtid har jag en ledning, en kursplan, elever och styrdokument att förhålla mig till och nu har jag INGENTING. Jag är min egen chef och om jag inte är i rullning händer ingenting. Då står allt stilla. 
Att läsa inlägget ovan var bra för mig. Det fick mig att inse att jag visst har kommit en bit på väg. När jag som i dag har fixat en massa måsten känns det inte som att jag "jobbar" något. Jag vill ju jobba med planering, genomförande och utvärdering men allt som sker och som jag gör är ju ett led i all den här rörelsen. Det som driver motivationen framåt. Dagens bankbesök tog tid men nu har jag skaffat ett företagskonto och ett bankgiro kopplat till företaget. Besöket av IT-teknikern tog tid av min planering inför veckans sånglektioner men ledde till att jag nu har en fullt funktionsduglig internetanslutning. Ett led av rörelse. 
Det var det om det! Vad händer annars i dag då? Jo. Jag har haft mitt första möte med en elev i grundskolan som har två timmar musik med mig/vecka som anpassad studiegång - en tjänst som kommunen köper av mig. Nu ska jag fixa det sista inför kl. 16.00 då två systrar kommer hit för gemensam introduktionslektion. Rolig måndag! 
 
 
 

Skriv en kommentar