Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tusen järn i elden

2016-09-07 15:14:00 i Allmänt

Här kommer ett tips till er! Torka era kryddor som ni haft ute på balkongen, altanen eller i trädgården!
Viktigt är att kryddorna måste få lufttorka, det får alltså inte vara tätt någonstans. Här har jag använt mig av ett bärrensningsgaller där jag torkar mynta! Det brukar ta ett par dagar och det är väldigt viktigt att kryddorna är helt torra innan man smular sönder dem för annars kan de börja mögla.
Basilika, en av mina favoritkryddor. När de torkat klart smular man sönder kryddorna och förvarar dem i glasburkar. Använd i matlagningen så mycket som möjligt då det smakar tusen gånger mer än köpeskryddor!
I dag har jag haft en riktig fixardag. Ni vet när man vaknar på morgonen och känner att man vill ta tag i tusen saker samtidigt? Det gjorde jag i dag. Kanske inte riktigt tusen, men hör här (varning för effektivitetsskryt): jag har dammsugit och våttorkat hela huset samt städat toaletten, jag har gjort en stor laddning med äppelpuré till Vidar. När jag ändå var i gång med barnmatsfixande lagade jag svartvinbärspuré och linssoppa (en tjockare variant) också (linssoppan är ny för Vidar och den fick tummen upp!). Tvättmaskinen har gått i ett och så har jag hunnit med ett träningspass på vardagsrumsgolvet med Vidar som bästa sällskap. Men nu ni. Nu sover Vidar och den här mamman ska ta och lägga sig på soffan och knapra lite choklad. Måste ju jämna ut nyttogörat lite, hehe.
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2016-09-07 - 18:07:36
Visst är man rik när man skördar och torkar, lagar och fryser in. Ifjol testade jag att hacka basilika och frysa in med slattar av rött vin, blev riktigt bra och perfekt bas ivtomatsps, köttfärssås och grytor :-) Ha en fortsatt fin vecka!
Svar: Ja! Nog känns det att människan var ett samlande folk allt! Det ligger kvar i generna :) Tack för tipset om tomatsåsbas, det ska jag göra! :) Tack detsamma!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar