Tusen järn i elden
Här kommer ett tips till er! Torka era kryddor som ni haft ute på balkongen, altanen eller i trädgården!
Viktigt är att kryddorna måste få lufttorka, det får alltså inte vara tätt någonstans. Här har jag använt mig av ett bärrensningsgaller där jag torkar mynta! Det brukar ta ett par dagar och det är väldigt viktigt att kryddorna är helt torra innan man smular sönder dem för annars kan de börja mögla.
Basilika, en av mina favoritkryddor. När de torkat klart smular man sönder kryddorna och förvarar dem i glasburkar. Använd i matlagningen så mycket som möjligt då det smakar tusen gånger mer än köpeskryddor!
I dag har jag haft en riktig fixardag. Ni vet när man vaknar på morgonen och känner att man vill ta tag i tusen saker samtidigt? Det gjorde jag i dag. Kanske inte riktigt tusen, men hör här (varning för effektivitetsskryt): jag har dammsugit och våttorkat hela huset samt städat toaletten, jag har gjort en stor laddning med äppelpuré till Vidar. När jag ändå var i gång med barnmatsfixande lagade jag svartvinbärspuré och linssoppa (en tjockare variant) också (linssoppan är ny för Vidar och den fick tummen upp!). Tvättmaskinen har gått i ett och så har jag hunnit med ett träningspass på vardagsrumsgolvet med Vidar som bästa sällskap. Men nu ni. Nu sover Vidar och den här mamman ska ta och lägga sig på soffan och knapra lite choklad. Måste ju jämna ut nyttogörat lite, hehe.
Kommentarer
Visst är man rik när man skördar och torkar, lagar och fryser in. Ifjol testade jag att hacka basilika och frysa in med slattar av rött vin, blev riktigt bra och perfekt bas ivtomatsps, köttfärssås och grytor :-) Ha en fortsatt fin vecka!
Svar:
Carolina Lidström
Therese Bjärstig