Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Första december

2016-12-01 09:02:00 i Allmänt

Förlåt för världens kornigaste bild men jag vill minnas den här stunden när han låg där på mitt bröst och var alldeles nykläckt, varm och STILLA. För stilla, det är något som är ett minne blott. Gick på toaletten och Vidar var kvar på köksgolvet nere (hade barnsäkrat allt, trodde jag...). Och så hör jag "Uuuuäääää" och nu mer kan man ju höra skillnad på de olika lätena om det är hunger, trötthet, orolighet, rädsla, närhetstörst osv. Det är "Uuuuää:et" lät annorlunda, liksom förvånat. Skyndade mig ner och fann en dyngsur liten pojke som vält hundskålen över sig själv samt hela golvet. Mitt fel! Vi brukar ALLTID lyfta upp vattenskålen när Vidar är i farten men eftersom rutinen såg annorlunda ut denna morgon blev det inte så. I dag är det ju nämligen den första december och därmed första avsnittet av julkalendern! Jag och Christoffer lyxade morgonen till ära till det med varmt lussebröd och ett glas mjölk. Tycker att "Selmas saga" verkar lovande!
Dagens planer är att fixa lite inför i morgon då vi åker till Östersund. Dagen innehåller dessutom föräldraträff på BVC och därefter tio månaders-kontroll av en viss liten man! Ha en fin första december. Tänk, vi klarade november i år igen!
 

Skriv en kommentar