Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Höstterminsstart vs föräldraledig

2016-08-15 09:14:15 i Allmänt

Nog känns det lite vemodigt allt. I dag börjar mina kollegor jobba igen efter den långa sommaren. Brukar älska den här första dagen av höstterminen. På morgonen är det ofta lite kyligt när man åker iväg med bilen till jobbet. In på jobbet och möts av sommarfräscha kollegor och så smids det planer på höstens projekt. Allt är nytt, på gång och liksom i görningen och jag älskar, älskar det där. I höst är det dock annorlunda. I höst ska jag fortsätta vara hemma med den lille bebisen som växer och utvecklas i en rasande fart och det är ju också fantastiskt och mysigt på sitt sätt men just den där första dagen. Första dagen av ett oskrivet blad. Den saknar jag i dag.
För att inte bli alltför sentimental har jag bra planer för dagen. Elin kommer hit på lunch och så ska vi planera vår valpkurs som startar nästa tisdag (orimligt peppad på det!) och i kväll ska jag sätta mig i en frisörstol och låta min vän Johana ägna mitt sommarrufs till hår ett par välbehövliga timmar av omsorg! Ha en fin måndag, vad ni än gör!

Skriv en kommentar