Det åtråvärda myrguldet
En grynig Instagrambild på hur jag serverar hjortronsylt ur finskål för det måste man. Åtråvärt myrguld ska behandlas med största respekt. Att gå över myrar och fylla hinkar med hjortron är bland det bästa jag vet. Kanske inte efter flera timmar på blötmyrar, men helheten. Och sen att få komma hem och fylla frysen med detta magiska bär. Hjortronet är konungen av alla bär tycker jag. I alla fall till pannkaka och vaniljglass. Nu inväntar jag Ludvig och Hanna som ska sällskapa under Bonde söker fru-tittandet.
Kommentarer
Ja hjortron är lite mer slitsamt än andra bär, brukar tänka på all mygg och knott man slår ihjäl, minst lika mycket som de bär man plockar ;-D Även gudagott till våfflor... Hm... Nu fick jag uppslag till dagens middag, barnen lär jubla ;-) Ha en fortsatt fin dag! <3
Åh hjortronsylt är ju så gott! Men det är inte ofta jag äter det, kollade efter det i butik för något tag sedan men hittade ingen hjortronsylt. Vilken lyx att kunna gå ut och plocka det!
Svar:
Carolina Lidström
Therese Bjärstig