Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dalarna del 1

2015-07-31 17:20:00 i Allmänt

Vistelsen började med Bilrally vilket innebär att man åker en viss sträcka och svarar på tio frågor längs vägen och deltar i fem stationer. Här inväntar vi pricksäkerhetstävling i form av Boule.
Pappa gick ut hårt (lägg märke till minen)
och kammade hem en fullpoängare!
Kluriga, och ogooglingsbara, frågor!
Mitt lag! Vi var långt ifrån att vinna med kammade hem poäng på Boule-grenen och en gren där man skulle känna igen olika torkade kryddor.
När alla är klara är det dags för samling där man får köpa kolbullar.
När vi kom hem var jag frusen så jag satte mig vid elden
och brorsan styrde upp sparrissoppa! Bra arbetsfördelning. Kommer att göra ett separat inlägg om maten vi lagade i stugan.
Nästa dag for vi på kyrkogården för att besöka finaste Ann-Maries grav. Det kändes helt märkligt att stå där när man vill att hon ska leva och komma förbi på cykeln, vara i stallet eller busa med alla sina underbara barnbarn. Sorg i sin rätta bemärkelse. Fy fan vad det är orättvist. Jag och Malin pratade och pratade i fyra timmar på raken en kväll och det var så fint. Men det hade såklart varit finare om vi hade pratat om saker man inte går sönder av.
Lindarna skänkte i alla fall en aning tröst med den underbara doften.
Kolla in denna mysiga miljö! Det är fikadelen på Östra Flygeln där olika hantverkare ställer ut och säljer sina alster.
Sedan begav vi oss till By kyrka, två km från vår stuga. Kanske den vackraste av kyrkor jag vet! Här har jag varit på dop, bröllop och begravning. 
Men denna gång var vi där för konsert med detta grymma gäng som spelade soulfunkjazz i en riktigt skön blandning. Hon som sjunger är dotter till mammas morbrors sambo.
Här är jag vid Hembygdsområdet i By i min loppisfyndade klänning för 20 kr! Nöjd tjej.
Nu ska jag ta ut hundarna på en skogspromenad. Jax får gå i selen och Major får springa lös. Har fått en uppdatering av en mycket glad och uppsluppen Christoffer som ringde nyss. "Vet du var jag ska? Det var lääääängesen vi passerade Sundsvall!". HAHAHA. Älskar att han har så fina vänner som gör sånt här!
Jag har varit och fikat med min mysiga vän Anna på Vilhelminas pärla nummer 1: Pralineriet. Köpte med mig fyra praliner som jag ska mumsa på i kväll. Sedan kröp det för mycket i kroppen på mig så jag var tvungen att svänga förbi jobbet i någon timme. Hoppas ni får en fin helg! Del 2 kommer i morgon eller på söndag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kikki
Vad härligt ni har haft det. Christoffer ringde mig o berättade att han hade blivit bortrövad av sina studentkompisar :) Vi får träffas när jag kommer hem från Nolia. Kram, kram
Svar: Ja, vi har haft det superbra! Nu inväntar jag bara Rajadagarna! :) Ja, så himla kul! Han blev rejält lurad, hehe. Ja, det gör vi! Kram!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2015-08-01 - 19:39:49
Åh så härligt du verkar ha haft det! Lite avis på kantarellerna måste jag erkänna... Och så skoj med kidnappningen, du får avslöja sen vad som hände! Önskar dig en fortsatt fin helg ❤️ Kram!

Skriv en kommentar