Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hej då 2015!

2015-12-29 15:07:20 i Allmänt

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Gick en instruktörsutbildning via Svenska Brukshundklubben, tog ett lydnadspris 1 med Imra, uppfostrade en jämthundsvalp (lär blir många fler med åren, de är ju så underbara!), sprang i BIS-ringen på Vännäs-utställningen då Imras kennel Flathams blev Bästa avelsgrupp, skaffade höns och bar (bär) på ett barn i magen!

Genomdrev du någon stor förändring? Nej, inte vad jag kan komma på så här på rak arm.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Sandra och Erik fick en flicka bara för några dagar sedan, Linda och Micke fick en Leona och så fick Christoffers kusin Madde och hennes Robin en Noomi. Dessutom fick våra nya vänner från föräldragruppen, Jesper och Evelina, en pojke. Babyboom med andra ord!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Men gudars skymning. Den 18 maj! Minns hela eftermiddagen i detalj för det var då vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar. Det var en måndag och vi åt köttfärslimpa men den smakade inget för jag var helt stum och överfylld av alla möjliga känslor. Bebisen var planerad men "satte sitt frö" mycket snabbare än vad vi någonsin kunnat drömma om. Det tog ett tag innan "chocken" lagt sig, haha.

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov nej.

Vilka länder besökte du? Soliga Spanien när vi åkte på resa till Mallorca för att fira svärmors 50-årsdag!

Bästa köpet? Tavlan på Jax till Christoffer.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att bära på den här Mörten/Discodansaren/Yogin som bor i magen och kortet jag fick av mina elever innan julledigheten. Som ett kvitto på att man gör något rätt och bra.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Ännu mer kvalitativ hundträning. Verkligen planera mina pass så att de har en röd tråd som följs upp och inte bara "gå ut och träna".

Vad önskar du att du gjort mer?  Badat! Blev ju pinsamt lite badat denna sommar.

Vad önskar du att du gjort mindre? Styrt upp saker som andra borde styrt upp och som legat på deras ansvar.

Favoritprogram på TV? Bonde söker fru och Jordskott!

Bästa boken du läste i år? Innan du föder av Anna Wilsby. En av få gravidböcker jag läst. Tycker många är ett enda långt blahaj bara, men Wilsbys bok var givande och inspirerande inför förlossningen som komma skall.

Största musikaliska upptäckten? Det isländska vidundret Ásgeir.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Att jag lyckades jobba på i bra fart och vid gott engagemang under hela graviditeten.

Största framgång på det privata planet? Att jag parallellt med heltidsjobb, graviditet och övrigt liv lyckades fullfölja instruktörsutbildningen. Fick kämpa på en hel del men det gick vägen och det är jag stolt över!

Största misstaget? Kan inte komma på något jag ångrar eller så.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 2014 var också ett glatt år men barnet i magen har ju helt klart bidragit till att jag känt en extra glädje och förväntan.

Foto: Hannele Bång

Vad spenderade du mest pengar på? Allmänna utgifter. Kan inte säga "barnsaker" för vi har världens snällaste familj och vänner som skämt bort oss och bebisen med mycket barnrelaterade prylar. Har också en extrem tur att mamma och pappa sparat så mycket från när jag och mina bröder var små och det finns dessutom kvar en hel del kläder från när mamma och pappa och deras syskon tultade runt.

Något du önskade dig och fick? Tillökning! Minns att jag och Christoffer sa på nyår att "2015 blir barngöraråret", haha!

Något du önskade dig och inte fick? Nej, jag känner mig nöjd över vad 2015 gav mig.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jobbade och blev överraskad med blommor och fika av mina elever (vad har jag gjort för att förtjäna dessa underbaringar?!), fick frukost på sängen, gick en hundpromenad i vårsol som värmde och dagen efter hämtade jag hem mina höns och min tupp!

 Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Kanske om det gått lite bättre på tävlingarna i lydnadsklass 2?

Vad fick dig att må bra?  Med risk för att låta som en hippie men livet i stort. Är så jäkla tacksam över allt jag har. Precis allt.

Vem saknade du? Mina mor- och farföräldrar. Tänk om de skulle veta att det ska komma en liten krabat om några veckor!

De bästa nya människorna du träffade? Lätt. Mina elever.

Mest stolt över? Instruktörsutbildningen.

Högsta önskan just nu? Att minimänniskan kommer ut som en frisk och stark liten person och att alla i min närhet får ha hälsan i behåll.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Träna fler kvalitativa hundträningspass samt hälsa på/ringa mer och inte bara tänka det.

Puss och adjö till 2015 - nu blickar vi fram mot 2016 som lär bli ett minst sagt spännande år! Tack för att ni läser!
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-12-29 - 21:28:35
Vilket underbart år att se tillbaka på, å ett år dom bli ännu bättre som väntar törs jag lova ❤️ Här ska också en summering göras vad det lider så fokus hamnar på det positiva som hänt snarare än alla olyckor. Tur att man väljer vad man vill minnas! 😊
Svar: Ja! Jag är så peppad på att se vad 2016 kommer med :) Ja, precis! Man hittar nästan alltid något bra och fint även om man omges av mycket elände och otur i perioder.
Carolina Lidström
Penélope
Åh, va underbart att få läsa om alla fantastiska saker som hänt under året! Jag blir så glad över att ni har det så bra :)

Skriv en kommentar