Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En måndag att minnas.

2015-12-14 20:55:00 i Allmänt

'
Fick en överraskning på jobbet i dag. Mina elever kom med ett kort, ett paket och blommor till mig. Jag har en extrem ångest faktiskt över att släppa jobbet helt och vara föräldraledig. Jag jobbar fyra dagar till och sedan ska jag bara... ha jullov och sedan gå på föräldraledighet och invänta minipersonen i magen. Alla mina kollegor som har barn säger bara: äsch. eleverna betyder inte lika mycket för en när man får egna barn! Men mina elever är speciella. Känner en sådan tacksamhet över att de ger mig förtroendet att lära och forma dem under några av livets viktigaste år. Gymnasietiden präglade mig oerhört mycket som person och det är så för många elever. Fick tårar i ögonen när jag läste kortet. Så fint att de tycker att jag bidragit till att ge dem en trygg och bra start till dessa tre gymnasieår. Mitt mål är att mina elever ska känna sig trygga med mig, om de inte gör det tror jag inte att jag kan lära dem något för då känner det inget fötroende för mig. 
Den här måndagen har varit så himla bra. Tänker att vi listar upp allt bra med den. 
* Kylan! Gnistret och rimfrosten! Ah!
* Nöjdheten efter helgen i Östersund med Christoffers familj.
* Bra flow på jobbet där jag skrev omdömen inför överlämning till vikarier.
* Hönorna som lagt tre ägg i dag! I kylan! Brukar få ett-två om dagen nu när det är så mörkt och kallt.
* Vi har pyntat granen i kväll så nu står den och luktar gott och sprider stämning. Älskar levande gran. Brukar ju inte göra det förrän kvällen innan julavslutningen men nu ville Christoffer ta in den i kväll så vi hinner njuta av den eftersom vi firar jul i Raja i år och Christoffer ska dessutom åka till Örebro och jaga från torsdag-söndag. 
* Norrsken OCH ett stjärnfall!
* Kall, kort men mysig promenad med hundarna.
* Och det allra bästa: livet i magen. Ska nu mata bebisen med en portion havregrynsgröt med äpple och kanel. 
 

Kommentarer

Maria Fornlöf
Men hallå stjärnfall! I morse? Jag såg ett stjärnfall vid någon minut innan kl 8 när jag åkte till jobbet. Kan det ha varit samma?
(om man nu ens ser samma stjärnfall i Vikmanshyttan som i Dalasjö)
Svar: Nej, jag såg det i gårkväll vid sjutiden :)
Carolina Lidström
Vad fint av dem att ge dig presenten och så fint av dig att känna så för dina elever. Jag hoppas innerligt att du kommer få en helt fantastisk ledighet och att du kommer känna likadant när du väl återvänder till jobbet :)
Svar: Ja, det var verkligen fint gjort av dem! Tack snälla du!
Carolina Lidström
Åh vilken trevlig överraskning, vet att de tycker om dig så himla mycket!! Njut av din ledighet med mini, den kommer aldrig igen

Therese Bjärstig

2015-12-15 - 11:08:00
Så skönt och fint med sådan uppskattning! Och även härligt för dig med föräldraledigheten i sikte, så spännande tid ni har framför er!! Ha en fortsatt fin vecka <3
Svar: Ja, det känns väldigt spännande. Man vet som inte riktigt vad man har framför sig, men ändå vet man lite :) Tack detsamma!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar