Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Amningskurs

2015-12-07 21:02:00 i Allmänt

I kväll har vi varit på den tredje delen av amningskursen som Amningshjälpen anordnar. I morgon är sista tillfället. Vi är så himla nöjda över att ha gått kursen och vi har, utöver själva amningsprocessen, lärt oss så mycket mer om bebisar och föräldrarollen. Vi har fått prata om relationen oss föräldrar emellan och hur man kan stötta varandra den första tiden som förälder för det kommer ju verkligen vara en omtumlande sak att uppleva.
Vi har även fått prata om barnets förmåga att signalera vad den vill och att man ska vara uppmärksam på det. Under kursen har vi också pratat om normer och fördomar kring amning och att problematisera och diskutera saker är ju något jag verkligen gillar. I kväll pratade vi till exempel om den bröstobjektifiering som råder i dagens samhälle. Bröst är ju något helt naturligt och källan till att ge våra barn den mat de behöver. Och, viktigt att tillägga: ibland fungerar inte amningen av olika anledningar och det kommer att ordna sig minst lika bra ändå. Jag känner både bröstbarn och flaskbarn och alla är lika goa, fina, finurliga, friska och snälla oavsett!
Jag rekommenderar verkligen denna kurs till alla blivande föräldrar!
I kväll fick vi också prova olika sätt att bära barnet. Vi provade bärselar och bärsjalar och vi har sådan tur som har fått ärva en bärsele av vår granne Lovisa och jag är även peppad på att prova att bära vår bebis i bärsjal och se vad den tycker om det. När jag stod där med bärselen och låtsasbebisen i kom jag på mig själv att längta till nästa sommar då vi ska ut i skogen hela familjen och plocka bär och bege oss ut på utflykter! Här är en bild från augusti i år och jag var i vecka 17 tror jag. Major var en liten parvel bara, fina hunden!

Kommentarer

Åh, vad spännande och nyttigt det låter att gå en sån kurs. Vill så himla gärna att Viktor ska kunna följa med på sånt framöver men han jobbar så sent nästan varje dag och har ju inte riktigt ett yrke man kan ta ledigt eller flexa från. Hoppas det kan lösa sig för jag tror att det är viktigt att båda är med.

Du får säga sen vad du tycker om bärsjal! Jag är väldigt sugen på att satsa på det :)
Svar: Ja, det är det verkligen! Om ni får chansen så gå den gärna! :) Ja, jag tycker det har känts bra att vara båda föräldrarna för Christoffer har ju snappat upp sådant som jag kanske missat och tvärtom och så är det bra att vara lika insatta i vad som komma skall :) Absolut! Lovar att komma med en recension gällande bärsjal! :)
Carolina Lidström
Anna
Jag har burit båda barnen i bärsjäl, en tricotsjal när det varit spädisar och sedan i en ergosele, toppennöjd med båda delarna. Ergoselen kan jag dessutom fortfarande använda trots att kidsen väger 17kg.
Svar: Okej! Ja, jag har hört att det är många barn (och föräldrar) som trivs både med sjal och sele så jag ska nog testa båda för att se om man hittar någon favorit. Sele fungerar ju som du skriver till äldre barn också :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar