Zucchinipasta
Nu är det zucchinisäsong! Vi försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan (min idé, inte köttälskaren Christoffer) och här kommer ett recept som är gott och går fort och alltså är perfekt på en vardag.
Koka fullkornspasta
Hacka zucchini i bitar och stek i smör. Salta och peppra efter behag.
Hacka ruccola och spenat (eller annan sallad du gillar) och strössla i stekpannan.
Hacka en vitlöksklyfta och släng i.
Häll på en skvätt grädde
Riv Västerbottenost och strössla över alltsammans. Blanda med pastan. Klipp över gräslök. Klart!
Jag kör i princip aldrig med mått när jag lagar mat, utan går med på smak och kombinationer, därför kan jag inte ge några exakta mått. Kör på bara! Matlagning ska vara roligt - inte perfektionistiskt.
Kommentarer
Här är det svårt att få till en vegetarisk dag, men jag har iaf försökt få in en soppdag i veckan sedan ett par veckor tillbaka, alltid nått ;-) Idag vankas het soppa med chiliräkor, vitlöksbaguett med chiliost. Tveksamt om Bogge äter det, men då har jag gröt med nykokad hallonsylt på lut till honom :-) Ha en riktigt fin torsdagskväll!
Therese Bjärstig