Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Busungarna på besök

2014-01-14 21:23:16 i Allmänt

I kväll har Emma, Mattias, Freja och Gustav varit här och hälsat på till kelgrisens Jax stora förtjusning. Vi fikade tunnbröd och så ville barnen se en film. De ville se två olika filmer men Christoffer fick dem att köra "sten-sax-påse" för att kora en vinnare som fick välja film och det föll på Gustavs val: "Den otroliga vandringen". Filmen handlar om två hundar och en katt som är med om ett mycket spännande äventyr (inga spoilers här inte!) och Freja och Gustav var helt inne i handlingen och vi vuxna fastnade också, hehe. Mycket bra familjefilmstips!
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-01-15 - 08:00:12
Hi, hi som sagt, världen är liten, för min bästa vän och tillika granne är Mattias kusin Camilla ;-D Och vilket klokt inlägg nedan, jag är så glad att jag tog mig tid att lyssna på mormor och att jag fick både hennes och gammelmormors receptböcker när de gick bort. Alltifrån deras pölsa, tunnbröd och saft har jag nu möjlighet att göra! Det är rikedom! Tyvärr miste jag farmor allt för tidigt, liksom morfar, så de hann jag inte ta till mig så mycket av, men jag värdesätter tid med andra äldre släktingar och inte minst pappa vad gäller all kunskap om jakt, fiske, skog och natur som han besitter. När vi var små så brukade han drilla oss i alla djurs latinska namn som nu sitter som ett rinnande vatten! Önskar dig en fin dag, och kanske en tulpan eller två dagen till ära! :-)
Svar: Haha! Ja, världen är verkligen liten! Och det märks nog extra när man bor i en mindre kommun också skulle jag tro.
Ja, man ska verkligen passa på att ta del av ens mor- och farföräldrar så mycket som möjligt innan det är för sent, men ofta kommer man ju på det när det är för sent, tyvärr. Vad fint att du har receptböckerna kvar! Farmors receptböcker är så svårlästa, hon skrev så pyttelitet :)

Vad bra att kunna de latinska namnen! Då är du säkert en hejare i kunskapsspel på natur/djur-kategorin! Ha en fin dag!
Carolina Lidström
Agnetha
Hej
Vill bara rätta till ett litet fel..... Camilla är inte Mattias kusin men hennes mor är det :) bara så det inte blir tokigt.....

Skriv en kommentar