Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Köpa jeans - hur svårt kan det vara?

2014-02-19 19:20:24 i Allmänt

I fredags när jag anlänt till Umeå tog jag med mig mina bröder samt Hanna som smakråd för ett eventuellt jeansinköp. Vi åkte till D&D på Mariedal, med stans största jeansutbud, men väl där deklarerade butiksbiträdet: en lång - lätt androgyn - ung man, att nej, varken Nudie eller Acne var märken som ingick i deras utbud. Redan då kände jag hur mitt mod sjönk. Jag är ju utrustad med både höfter och rumpa och känner att ovan nämnda märken har modeller som passar min kroppsform. Tänkte dock att jag skulle låta jeanssnubben hjälpa mig, kanske kunde han slå mig med häpnad med sina jeanskunskaper? 
Han gav mig ett par Dieseljeans med halvhög midja och jag provade dem. Helt okej, men inte 100 %. Sedan gav han mig ett par jeans av okänt märke som jag provade, till hälften, sedan kände jag NEJ. Droppen kom när han valde ut ett par ljusa jeans med tydliga SLITNINGAR på benen (okej för stentvättat, det kan vara snyggt, men NEJ till slitningar, där går min gräns!). Sorry, jeanssnubben, men du och jag kommer aldrig att harmoniera tillsammans i en jeansaffär.
Det blev inget köp. Jeansjakten fortsätter med andra ord! Jag slänger inte bort 1300 kronor på ett plagg som känns 80 % rätt. Däremot slänger jag gärna iväg en slant på kashmir! Som tröst för att jag är sjuk beställde jag denna tröja idag. Har redan en marinblå och den använder jag frekvent så det känns bra att komplettera med en ljusare färg nu när våren närmar sig! 
 

Kommentarer

Men alltså JEANS! Dödsdjungeln. Jag h-a-t-a-r att prova jeans. Där går fan min gräns. Tacka vet jag kostym- och andra diverse tygbrallor. Snyggt och bekvämt, passar i alla lägen! Lycka till jakten, det lär du ju behöva.
Svar: Ja, det kan vara hur jäkla svårt som helst, men när man (eller jag i alla fall) har hittat ett par som funkar använder jag dem tills de faller sönder. Jeans är ju så bra på den biten: de passar till allt! Fast att prova och HITTA de där jeansen - det är en svår nöt att knäcka! :)
Carolina Lidström
Hur svårt det kan va? Jag har iallafall gett upp!
Maddan
Inte jeans men ser som sånna -Freddy wr. up (http://www.fitnesslifestyle.se)och Dr Denim :) Snygga och sköna

Svar: Tack för tipset! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar