Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ommöblering i biblioteket

2014-08-19 20:39:00 i Allmänt

Har möblerat om i bibblo. Här stod skrivbordet förut men nu har jag flyttat om. Under en av gångerna jag var på återvinningscentralen i somras fyndade jag det där blombordet i teak av en som skulle slänga det. Stopp och belägg, sa jag, jag tar hand om det! (Exakt så uttryckte jag mig inte, men andemeningen var ungefär samma). Här sitter jag och gungar och spanar ut mot sjön.
Allt är ärvt eller fått på denna bild förutom gardinerna och förvaringsboxarna. Jag älskar stämningen i bibblo. Det är husets helt klart mysigaste rum, eller det rum med mest "sjäääääl" om vi ska börja snacka inreeeeedning på flummigt sätt.
Som ni kanske vet älskar jag blommor (till Christoffers stora förbannelse eftersom det är han som måste vattna dem om jag åker bort, hehe) och här samsas elefantöra med en kaktus. Flaskorna har jag hittat på lagårdsvinden och jag har ett helt gäng till som jag inte vet vad jag ska göra av.
Mer blommor!
Dessa små minikaktusar och suckulenter köpte jag på Plantagen när jag var i Umeå senast. De är planterade i en kopparkruka.
Skrivbordet har jag placerat mitt i rummet och det blev så värdigt på något vis. Nu ser man det när man kommer in i rummet till höger om byrån ni ser i bild.
Den här lampan är en gammal lampa som inte fungerade men då tog jag den till en elektriker som kunde fixa den. Det är ett tips! Ofta har man äldre lampor som man inte använder just för att de är gamla och ickefungerande, men en elektriker kan ofta råda bot på det.
Letade efter en elefantöra-planta (Pilea peperomioides) hur länge som helst till jag såg att det fanns hur många som helst i Saxnäs skolas matsal så jag frågade snällt om jag fick ta ett skott och då fick jag en hel planta, hurra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-08-20 - 14:42:40
Förstår att du trivs där, ett rum med "själ" :-) Och spännande med nya jobbet, alltid skoj med nya utmaningar även om det får en att svettas emellanåt. Själv tar jag mig an en för mig ny kurs på universitetet, jag har kursansvar för en webbkurs med inriktning på svensk politik och förvaltning, skoj, särskilt så här i valtider! :-) Brukar vara lättare att engagera studenter då och få dem att se den reella nyttan med att kunna vad representativ demokrati innebär, eller vad ett proportionellt valsystem är! Önskar dig en fin dag, å elefantöronen är jag allt lite avis på, en riktig nostalgiblomma i mina ögon! KRAM
Kerstin
Flaskorna säljer du på loppisen;) Fint du har:)
Ida
Du kunde ha fått skott från mig, svärmor Tina har skänkt elefantblommor även till detta hus! ;)

Skriv en kommentar