Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sommar!

2013-05-27 10:16:00 i Allmänt

Mina planer för sommaren:
Tillbringa några veckor i stugan i Fullsta, fjällvandra, fortsätta med projekt på gården och i huset, socialisera med vänner och familj, laga massa recept man aldrig hinner under det övriga året, läsa 48739472 böcker på loftet i stugan när det regnar på taket, springa mycket och försöka pressa tider, BADA (blir pirrig när jag tänker på det, älskar att bada!), åka till Norrbyskär, besöka loppisar, cykla och så säger Christoffer att "vi ska vara i skogen hela augusti". Jaha. Ser fram emot den här sommaren! Har inte planerat så där världsmycket grejer för att ha plats med eventuella spontana äventyr. OCH ha sommarfest i Dalasjö som Anna påminde mig om!

Lite så här vill jag att min sommar ska vara: ljus, fridfull, förväntansfull och ganska luftig. Bild: Dalarna 2012.

Bästa sommarstället:

Grusvägen i Fullsta när midsommarblomstren blommar och det precis har regnat. Gården hemma i Dalasjö.

Hemma.

Favoritblomman:

Ljusrosa bondpion!

Här badar jag helst:

Överallt! I havet, i insjöar, i älvar, i små tjärnar och i en liten plastpool med nyklippt gräs i (okej, helst inte) men där det finns vatten där hoppar jag i! Helst badar jag i Nässen i Fullsta, där är det alltid varmt. När vi var små hade jag och Malin alltid badtävlingar där och grenarna varierade mellan att göra det coolaste hopptricket till att spela död i vattnet.....


Bästa sommarplågan genom tiderna:

Fool´s garden - "Lemon tree". Året var kanske 1995? Minns att jag tyckte att den var vemodig. Redan då, åtta år gammal, ett inkännande barn....


Det här lyssnar jag på i sommar: 
Min ultimata springlista som jag kanske lägger ut här på bloggen. Vinden i trädkronorna, podcasten "Värvet" och myggorna som alltid lyckas ta sig in trots rigorösa avspärrningar.

Det här tittar jag på i sommar:
Sanden mellan tårna och glassen i min hand... tralalala! Nej, men har planerat att enbart låta ögonen vila på sköna ting. Typ.

Hemma.


Favoritdoft:
Precis nu! Häggen har slagit ut, sommaren väntar runt ett litet hörn, allting är framför en, förväntningarna är i luften, det kommer ett litet regn som rensar upp och så nytvättade lakan som hänger ute och torkar.

Den ultimata sommardagen:

Väcks av en puss eller två, kliver upp, äter frukost nummer ett, läser kanske ett kapitel i en bok. Drar på mig löparskorna och drar ut i spåret, kommer till en tjärn, kastar mig i och badar, soltorkar på en brygga. Kommer hem, duschar och äter frukost nummer två i solen på bron. Läser kanske fem kapitel i en bok. Nu är klockan typ 10.00 säger vi. Jag och mamma åker på loppis där vi fyndar saker vi alltid letat efter (det är ju den ultimata sommardagen, eller hur?). Kommer hem runt 12.00. Åker till en strand och käkar lunch: sallad på quinoa, melon, halloumi och sockerärtor och så, surprise, BADAR VI! Anordnar badtävlingar för mina vänner och deras barn som kommit dit. Solar och äter glass. Åker hem. Lägger mig i en skön hängmatta och läser och råkar hamna i ett sorts slumrande tillstånd. Blir väckt av att det luktar mat! Får frågan om jag kan laga efterrätt. Det kan jag! Improviserar ihop något som blir typ det godaste på länge (fortfarande den ultimata dagen). Några vänner kommer och äter. En vinflaska plockas fram och någon spelar gitarr. Jag hämtar munspelet och så sitter vi där i några timmar. När det blir natt föreslår någon nattbad! Jag är den som först hoppar upp och så tar vi cyklarna till lämplig badplats för att nattbada och så går jag och lägger mig och kanske somnar jag med fina ord i mitt öra?

Norrbyskär, 2011.
 
Lista från Hanna!

 


Kommentarer

Och så sommarfest i Dalasjö!
Svar: Just ja! :D Det måste vi ha! Icket att förglömma!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar