Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ridlektion med naziinstruktören Emily!

2013-12-31 10:02:00 i Allmänt

I går red jag lektion för min vän hästproffset Emily. När jag fyllde år fick jag ett presentkort på en ridlektion och nu under lovet passade vi på att hålla den.
Jag, som inte ridit regelbundet sedan jag var cirka 17-18, tänkte att det blir en lugn stund till häst. Det tänkte inte Emily. Hon var som en mänsklig kulspruta av befallningar!
"Glöm inte stödet på yttertygeln, gör ett ledande tygeltag, på med ytterskänkeln, driv på! Sitt tillbaka! Driv på! Framåt, framåt! Lösgör bettet! Upp med blicken! Galoppera på volten, sakta av och gör skänkelvikning över medellinjen, upp med blicken! Korta tygeln! Mer! Korta tygeln mer! Dra tillbaka skänkeln, lösgör bettet.. " Och så vidare! Men det var jättekul! Det kändes meningsfullt! Och så var det jobbigt. Stör ihjäl mig på folk som fått för sig att ridning inte är jobbigt. Rid en timmes dressyr får ni se. Svetten lackar och träningsvärken dagen efter gör att man vill lägga sig ner och halvdö. Emily har under sina år med Ida Hellström lärt sig otroligt mycket och vi bestämde att 2014 ska bli ett år med mer ridning för min del. Efter min lektion tittade jag på Emily och hennes nyförvärv Crespo. Honom kan ni spana in här, på Emilys blogg!
 

Kommentarer

Du kan ju ringa in den 1 februari i kalendern, då kommer Ida och plågar mig. Tänkte om du vill se mig svettas på samma sätt som du fick göra :-)
Svar: Perfekt! Det skall bli mig ett sant nöje! Mohahaha! ;)
Carolina Lidström
Anna Larneback
Tack för en inspirerande blogg, är en av dina "anonyma smygläsare" ;-D Har även jag ridit ett pass för Emily här före jul och dog mer eller mindre efteråt av utmattning. Men det var enormt lärorikt och kul. Hoppas verkligen på flera tillfällen framöver!

God fortsättning på det nya året!
/Anna Larneback
Svar: Tack så jättemycket för din kommentar! :) Det är alltid roligt när mina "anonyma" läsare kommenterar så jag får ett ansikte på er! Ja, Emily är en riktig slavdrivare, men på ett bra sätt! Hon lever då inte efter uttrycket "åka häst". Jag jobbade varje liten sekund uppe på Candelas rygg! Ja, jag hoppas också att det blir fler tillfällen nu under 2014!
Ha en bra dag och tack detsamma! / C
Carolina Lidström

Skriv en kommentar