Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sjukstuga

2013-08-12 13:15:48 i Allmänt

Det blir inget Norrbyskär för mig. Jag stannar hemma för att ta hand om min sjukling till sambo. I söndags förra veckan åkte han på en förkylning och feber. Han kryade på sig, men hade kvar huvudvärk och hosta under veckan. I går tog febern om med hög intensitet och natten har varit jobbig för honom. I går sa jag på mitt vanliga, lite jobbigt klämkäcka, sätt:
- Du kanske ska ta en liten promenad så att du får frisk luft och piggnar till?
Då hade han över 38 graders feber när vi kollade.. ojdå. Tur att jag inte jobbar inom vården, hela min patientskara skulle utsättas för hälsofara varje dag! I morse åkte vi in till vårdcentralen då febern fortfarande var hög och huvudvärken vägrade släppa trots smärtstillande. Läkaren konstaterade bihåleinflammation och skrev ut penicillin.
Det känns jättetråkigt att jag inte kan åka till Norrbyskär, hade längtat efter det! Pratade med lilla Olivia igår (som tog telefonen ur Sabinas hand) och hon frågade vilken tid jag skulle komma, hur många nätter jag skulle sova över och hur lång det tar att köra från Dalasjö till Norrbyskär. Norrbyskär står ju som tur är kvar! Om det hade varit jag som låg hemma i hög feber och ingen kraft till något hade jag inte velat att Christoffer skulle åka iväg på semester i några dagar. Dessutom måste ju jag ta hand om lille Jaxen. Nu ska jag mata C med nyponsoppa och ta ut Jax på en promenad.
Hej då från sjukstugan!

Skriv en kommentar