Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Och när vinden tar tag i träden igen är snart hösten är.

2013-08-18 21:39:10 i Allmänt

I morgon börjar jag jobba igen efter en åtta veckor lång semester. Det första jag ska göra när jag kommer på jobbet i morgon är att sätta i gång min playlist "arbetslugnet" och så ska jag jag skriva en lista på saker som jag ska göra, projekt att styra upp och planeringar att färdigställa inför det kommande läsåret (mitt tredje!). Sedan ska jag gå till personalrummet och träffa alla saknade jobbarkompisar, dricka te ur min blåvitmönstrade kopp och börja använda sjal runt halsen igen (i sommar har det varit för varmt).
Den här sommaren har uppfyllt alla mina tankar och visioner om den bästa sommaren. Den har bjudit på äventyr, spontana inslag och roligheter samtidigt som den givit mig många lugna stunder till vila, till eftertanke och många timmar tillsammans med böcker att läsa. Sommaren 2013 har också varit lite av "Den stora rensnings-sommaren". Jag har rensat ALLA garderober, byrålådor, klädkammare, skafferi, frysbox, soprum samt fixat en del smågrejer med huset. Än har jag mycket kvar, i synnerhet i källaren, men det känns skönt att ha extra ordning på saker och ting när en ny termin tar vid. För mig är det lite av ett nyår när höstterminen drar i gång igen. Energinivån är en helt annan i början av september än i början av januari så jag kör lite egen nyårsstart för mig själv så här i slutet av augusti. Tack till vänner och familj som tillbringat stunder tillsammans med mig under sommaren. Och än är den inte riktigt slut, väl?
Stekenjokk, juni 2013.
 
 

Skriv en kommentar