Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dokumenterade ögonblick i Fullsta.

2013-08-06 13:35:06 i Allmänt

Bland det första jag gjorde när jag kom ner till stugan var att cykla fram till By och hälsa på familjen Westin. Här busar kusinerna och spanar in Imra som sitter fast i staketet och som i sin tur spanar på katten. Ni ska veta hur mycket jag lekt, busat, pratat, skrattat, haft hemligheter med Malin och hittat på bus på denna gård!
Theo åt honungsmelon som om det inte fanns en morgondag!
När inte mamma satt i den där sköna solstolen satt jag där och plöjde böcker. Läste fem böcker på två veckor.
Det är inte sommar förrän man plockat smultron och trätt på strå!
Jag och mamma i väntan på lunch på ett ställe som jag ska skriva om sen (det förtjänar ett separat inlägg).
Varje dag utom en dag stod den här lilla pojkens "pinne" rakt upp - det är ett tecken på vackert väder!
Den veckan som jag och Christoffer var ensamma i stugan inleddes men en måndagspicknick med charkisar och rosé i solen! /Livsnjutarna.
Mycket fint var det.

Varje morgon inleddes med att hoppa i bikini och att äta frukost i solen. Alltså, den här sommaren. Älskar den!
En eftermiddag åkte vi till mammas moster Lillan och fikade. Här sitter hon med sin djursamling som har en hedersplats mitt på bordet. Lillan älskar djur. Den lilla katten fick hon av mig, jag köpte den på Patmos förra sommaren.
Inget kaffe smakar så gott som det man dricker medan en gammal människa pratar om saker som hänt förr i tiden. Hög mysfaktor på det! (Storebror, du minns ju förra sommaren då Lillan berättade om hur spännande det var med levande ljus i granen på julafton och att "far satt där inne i salen hela dagen för att vakta granen".).
Drog med Christoffer på hästhoppning. Han var oväntat peppad och hejade på sina "favoriter". Här är en bild på höjdhoppning, två ekipage tävlar om vilka som kan hoppa högst. Här har jag gått på ridläger några somrar.
En kväll bjöd vi Malin, Jimmy och Theo på middag.
Christoffer och Theo spanar på något intressant på vägen. En traktor kanske. Eller en get på rymmen. Eller en tävlingscyklist i full träningsmundering. Vanliga syner i Fullsta.
Theo är en sån fantastisk liten person och han kan verkligen konsten att trollbinda olika sällskap med sin framfart.
När man varit ute hela dagarna var det så skönt att krypa ner i sängen på kvällen.
Den sista kvällen var vi i en otroligt vacker lokal, Smedjan i Stjärnsund, för att lyssna till
Sofia Karlsson! Tänker inte ens försöka beskriva hur bra det var. Var typ gråtfärdig dels över hur fin sommaren var, hur bra det kändes att sitta där med Christoffer, hur dimman låg över sjöar och ängar när vi körde hem i natten och över hur musik kan få mig att känna. Plus att de spelade "Andra sidan" som jag sjöng på mormors begravning. Stämningen alltså. Och så steel guitar. Helt enkelt världsfenomenalt.
Tack för två fina veckor i stugan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Evy
Gud så underbart. Ja, det är något visst med Dalarna. Hoppas att våran Husvagn vill dit nästa sommar, för då hänger jag med direkt. / Ha en fortsatt skön semester, kramis
Svar: Ja, du får lägga in en önskan! :) Då får ni komma och hälsa på i stugan! Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar