Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Valpkurs del 2

2012-09-30 21:40:36 i Allmänt

Ikväll var det åter dags att ikläda underställ, lundhagsbyxorna, fleecetröja, norsktröja, jacka, mössa, halsduk, vantar och stövlar och bege sig till Lövliden för del två i valpkursen. Även om jag hela tiden rör mig är risken för höstkyla stor, särskilt då marken är våt - och jag avskyr att frysa! Klädd som ett dagisbarn tränade jag Imra för fullt. Ikväll fick vi öva mer på inkallning och på kommandot "sitt" med utmaningen att sitta kvar med "störning", det vill säga att ledaren gick runt hunden där den satt platsad. Det gick helt okej och jag är nöjd med Imras insats. Ibland måste jag dock komma ihåg att hon bara är sex och en halv månad, jag tenderar nämligen att utmana henne väl mycket ibland. Under veckan ska vi öva på kommandot "ligg", ligga kvar, alltså platsläggning och mer inkallning.
 
Något att tänka på när man tränar inkallning är att öva det ofta och att inte koppla hunden alla gånger utan istället leka med den en stund och sedan låta den springa fritt igen. Hunden kan annars lätt tro att den blir infångad varje gång och då blir det ju inte så kul att komma till husse/matte. Hundar måste få springa fritt, det hör till deras naturliga beteende - men kom ihåg att ha den under uppsikt!
 
Alltid så glad och pigg!

Kommentarer

Du har så mycket pyssel för dig hela tiden, valpkurser och läsarcirklar och husprojekt. Kom och pyssla åt mig!

Skriv en kommentar