Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

De där stunderna.

2012-09-12 10:36:38 i Allmänt

Jag tar en liten paus i arbetet och ska nu berätta om en musiklektion jag hade nyss. 
 
Det är en elevgrupp på 12 elever. De spelade bas, trummor, piano, akustisk gitarr, elgitarr, xylophone, olika slagverksinstrument och så sjöng några. Eleven som spelade trummor kom in och var, som man säger, ganska livlig. Eleven ville spela trummor och jag sa att det gick fint och delade ut ett par hörlurar så eleven kunde öva själv utan att störas från andra ljud. När vi spelat igenom låten en gång föreslog eleven följande:
 
- Du Carolina.. Jag kanske kan spela på hi-haten första delen av versen och sen spela på kaggen så att det liksom blir mer "driv" och så kommer jag in på fullt komp i vers tre?
 
Åh! Det är sådana där stunder man bara sitter och myser och älskar sitt jobb. Tilläggas bör att denna elev går i årskurs sju. 

Kommentarer

Åh. Sådana stunder är magiska!
Svar: Ja, verkligen!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar