Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

"Jag känner ett vemod som ger perspektiv"

2012-11-12 18:05:25 i Allmänt

Jag vaknar mitt i natten av konstiga drömmar, äter middag fort för att hinna med allt jag vill hinna, styr upp att ses, planerar vad jag ska göra, hur jag ska göra, ser himlen som är så vacker att jag inte kan sluta titta, lyssnar på nya musiktips och känner ännu en gång hur mycket jag älskar musik, skriver egna toner till mormors begravning, spelar piano till fingrarna inte orkar längre, tittar ut på min nedsågade björk, staplar anekdoter på lager som ska berättas alldeles snart, bränner mig på arbetslampan i hallen, hinner inte på byns bildväljarkväll men pappa har valt ut nio av mina bilder på temat "Dalasjö". Vad skulle jag göra utan mamma och pappa? Vill bada men badrummet är mörkt på grund av hallrenovering, ska städa på kallskrubben men orkar inte gräva i ett hav av prylar just nu. Nu ska jag istället träna vilda valpen, skriva tal till begravningen, öva, göra efterrätt till 40 personer, tänka för mycket och hoppas att natten ger vila så att jag blir pigg. 
 
 
Idag har jag varit i Saxnäs och jobbat och när vi satt och åt lunch sa min tio-årige elev X följande till mig: Vad du ser sliten ut, Carolina! När jag kom tillbaka till Vilhelmina igen skrev en elev detta på tavlan: Carolina är bäst
 
Tack. Det är kontrasterna som skapar livet! 
 
 
 
 

Kommentarer

Anonym
Än om livet tar krumpsprång ibland och dagarna fylls
med sepiatoner har Carolina ändå en förmåga att tänka på sina närmaste.
Igår när hon kom hem efter en umeåtour medförde hon en CD hem till mig på farsdag. Hon förärade mig Bo Kaspers senaste ! Gissa om det dallrade i pappas smilgropar.
För att andligt lyfta dig vill jag stillsamt påminna om att jag ha två sånglektioner innestående.
Jag har en Eldkvarn låt jag vill testa. Men det är ju inget som vi hinner i kväll, som salig mor brukade säga. Vi tar det när tiden skola komma!

Skriv en kommentar