Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tystnad vid prov, maaat och muuuusik!

2012-12-04 16:04:16 i Allmänt

Mina elever skrev just ett prov i grammatik och språkriktighet och när de satt där, tysta och fokuserade, började jag nynna och knäppa med fingrarna! Vad höll jag på med? Det är så typiskt mig! Jag har så svårt att vara tyst! Jag tränade på IKSU under tiden jag pluggade och under varje stretchpass nynnade jag stämmor till musiken till de övriga passdeltagarna tittade på mig och när jag skrev tentor under studietiden kunde det låta ungefär så här:
 
- Få se. Har jag skrivit rätt här? Kongruensböjning.. det är ju rätt. Men vad står det här?.. Hm. 
 
Högt talade jag för mig själv. Med ett gäng andra, mer eller mindre irriterade studenter. Och idag störde jag mina egna elever. Tystnad, tagning, skärpning!
 
För övrigt är det här en mycket bra dag. Mysväder ute, bästa kollegorna, elever som kämpar och klarar prov och blir lyckliga, ett glatt och peppigt luciarep och i kväll ska jag till en kollega på middag och menyn ser mycket bra ut! 
 
Förrätt
Fjällets delikatess med tillbehör  
Varmrätt
Skogens konung med knölens finaste gratäng 
Efterrätt
Myrens guld med syrlig kaka
 
Mmmmm! Åh. 
 
Vi drar en låt på detta också, 60-talssoul passar en dag som denna!

Skriv en kommentar