Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Godnatt-listan.

2011-10-26 23:30:19 i Allmänt

Idag är jag för trött för något annat än en simpel plus och minus-lista.

Dagens plus:

- Eftersom det är lov nästa vecka ägnar jag de sista fem minuterna under varje musiklektion till en introtävling (för att komma in i lovkänsla, eleverna blir helt galna och jag skrattar alltid halvt ihjäl mig) och idag var det en tjej som sa: Jag satt ju och väntade på att Moon Safaris "A kid called panic" skulle komma, jag tycker den är så himla bra! (De frågade en gång vad jag hade för favoritlåt och jag sa att det är omöjligt att välja, men att Moon Safaris ovanstående låt ligger bra till, den har enligt mig i princip allt en bra låt ska innehålla.

- Dagens musikstuga med en elev som är så himla duktig på att ta egna initiativ och som har ett gehör utöver det vanliga.

- Dagens middag.

- Min kväll med bästa Alleegge, Memmin, Emi (kärt barn ni vet..)

- Att Johannes alltid skickar mig godnatt-sms även fast vi pratat bara för en kort stund sen.

Dagens minus:

- Alltså tandläkare! Vad vill de?! Hur svårt ska det vara att förklara vad de gör, använda deodorant samt att själva förhålla sig någorlunda till den tandvårdspredikan de envist mässar på med där i de sterila undersökningsrummen med de psykotiska tak-affischerna man ändå inte ser något av eftersom man alltid har en jäkla tandläkarlampa rakt i ansiktet. Tandläkare är ett yrke jag har svårt att förstå charmen med, jag menar: noll patientkontakt och den lilla de får är en högst ensidig monolog om tandtroll hit och kariusbaktus dit när dialogen uteblir eftersom patienten alltid ligger med hundratals verktyg i munnen och knappt kan svälja sitt eget saliv. Mysig arbetsmiljö, liksom.

- Att känna sig otillräcklig.

- Ishalka.

- Att det snart är november. Min hat-månad.

Godnatt.

Kommentarer

KKVL
Du är rolig syster!

Var hos tandläkaren igår. Aldrig förr har begreppet "kallprat" varit så jobbigt...



P:et
Några punkter här:

• Du glömde den högra parantesen i din hyllning till Moon Safari

• Moon Safari är ståtliga, jag har de två resterande utgåvorna på gång. Vi får dra en afton i inlandet snart! På riktigt! Mat, vin och inlandsprogg!

• Jag håller fullkomligt med på din punkt gällande tandläkare. De är oabstrakta, okonservativa byfånsöversittare, så det så!

• Och tillsist; Trevligt kulturlov!

Skriv en kommentar