Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Stackars Rickard.

2010-03-23 19:24:01 i Allmänt

Tv:n står på i bakgrunden och jag hör hur Rickard Olsson ställer frågor till deltagarna i "Vem vet mest?"

Jag ställer mig några frågor:

- Varför låter Olsson som om han försöker dölja att han tycker att jobbet som programledare i ett menlöst frågesportprogram är något av det mest trista han vet? Och varför döljer han det med den hurtiga (men av mig genomskådade) programledarrösten? Analyserar man Olsson kan man flertalet gånger dessutom konstatera en viss form av ironi när han ger deltagarna det rätta svaret på frågorna de ibland svarar fel på. Stackars Rickard. Det kan inte vara lätt för honom. Tror jag ska skicka ett fanmail eller något. Ett ironiskt sådant.

- Vad är det för slags människor som söker sig till program som "Vem vet mest?" Är det uttråkade medelsvenssons som råkar ha för mycket dötid och för många uppslagsverk - som de antingen ärvt, köpt för dyra pengar för att imponera på vänkretsen eller fyndat på Tradera - i bokhyllan som de vill damma av? Blir de anmälda av vänner och familj eller anmäler de sig själva? Åh. Blir förbryllad.

Ge mig svaret - sanningen bakom "Vem vet mest?"


Alltså, kostymen. Inatt kommer jag att drömma mardrömmar..





Kommentarer

Vem vet mest är mitt favoritprogram. Jag brukar se alla repriser de söndagar jag bara degar i sängen = inte så många, men ändå.
Emi
Men Carro, jag dyrkar ju Vem Vet Mest. Söndagar är mina favoritdagar, då det sänds 5 avsnitt på rad.

Du måste se det ordentligt och ge det en chans till.

Skriv en kommentar