Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Konflikthantering och att vilja läsa tusen saker samtidigt.

2009-05-07 14:42:07 i Studentlivet

I måndags började jag en kurs som heter "Makt och pedagogisk verksamhet". I tisdags var vi på skolan hela dagen för att sitta i studios och filma oss själva hur vi gör när vi hanterar en konflikt. Meningen är nu att vi med hjälp av teoretisk kurslitteratur ska analysera det vi gör bra och det vi behöver bli bättre på. Detta borde alla utbildningar få göra! Det är oerhört lärorikt och detta är ett av alla miljoners ämnen jag skulle vilja forska i om jag fick möjlighet!

Idag träffade jag Rickard som jag läste Ck2 med. Han läser "Lärande för hållbar utveckling". Kursen som jag egentligen hade tänkt att läsa istället för MPV, men jag ändrade ju mig i sista stund. Jag önskar att man kunde läsa tusen saker. Ibland brukar jag bläddra i kurskatalogen bara för skojs skull och det slutar alltid med att jag inser att jag kommer bli över 40 år innan jag skulle vara klar med allt jag vill göra. Rickard berättade att de hade varit ute i skogen igår för att diskutera hur man kan använda naturen i undervisningen och imorgon ska de till en bondgård - ni ser - den kursen är ju också något för mig!

Dagens låt: Jason Mraz - Plane (bara för att den är så mycket förut. Jag känner för förut idag).

Appropå studentlivet. Patrik gör praktik på NUS i veckan och en dag kom han hem helt överförtjust:

- Carro! Du ska se mig på sjukhuset! Jag har vita kläder och ser ut som de i Scrubs!


Kommentarer

Haha. Som de i Scrubs. Han måste ju finna sin karaktär ju. Kommer inte på vem han skulle kunna vara. Yes, ett fall för mig att fundera på, jag som älskar att fundera.

Skriv en kommentar