Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Träningsschema.

2009-03-18 21:57:02 i Träning

Jag har haft mitt guldkort på IKSU i drygt två år (första halvåret i Umeå tränade jag på Gammlia) och det är först nu jag har tagit mig för att boka in ett pass med en personlig tränare. En timme med PT ingår i guldkortet. Det är fint!
Så imorse 08.00 mötte jag upp en proffsig kille som visade mig mycket funktionella övningar samt övningar som stabilserar kroppen samtidigt som de ökar styrkan. Jag är ju lite av en allround-människa som tränar lite av varje så ett riktigt bra styrketräningsschema är nu upplagt för att bibehålla styrka, undvika skador och såklart göra min kropp ännu starkare. Kroppen ska man ha ett helt liv så det gäller att vara rädd om den!

PT:n tyckte att jag var väldigt stark i bröstmuskulaturen men att jag behöver stärka ryggens muskler. Det har jag faktiskt känt: jag är mer framåtroterad nu än förut, men det ska jag nu råda bot på med bra ryggövningar som kopplar ihop ryggens muskler på ett effektivt sätt. Jag ska fortsätta träna bröstmusklerna, men bara för att bibehålla den styrka jag har nu.

Vi gjorde ett program för hela kroppen som jag ska dela upp på några pass i veckan. Det svåra är att jag ska köra 60 % ibland, 80 % ibland och till och med köra 100 % av min totala styrka ibland för att på så sätt periodisera träningen och på så sätt indirekt göra den mer effektiv. Ojoj vilket myller det här alltså. Jag kommer att måsta behöva räkna matte, I GYMMET! Träningsschemat ligger på 6 veckor och när jag är klar med schemat börjar jag om på mitt gamla, hemsnickrade program (som PT:n faktiskt berömde!) eller så kör jag 6-veckorsprogrammet igen.


Skriv en kommentar