Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

NUS.

2009-03-18 21:45:56 i Allmänt

Ikväll har jag varit på NUS. Jag har helt utan anledning en fjantig skräck för sjukhus och tror att väggarna kommer att rasa emot mig och att läkarna i gröna och vita rockar kommer att ta med mig i någon bunker och utsätta mig för experiment. Jag måste skärpa mig. Jag råkade, trots mycket noggrann skyltläsning, hamna helt fel på sjukhuset. Typiskt mig. Som tur var blev jag hjälpt till rätta av min kusins mamma Carina som jobbar som röntgensjuksköterska, jag stötte på henne just utanför där jag skulle in, så helt fel var jag ändå inte. Varför för man förresten inte låna en sån där transporteringsgrej? Liksom en spark fast på hjul? Jag ska lämna in ett förslag! Det skulle gå himla snabbt och som ni vet är jag ju en stark anhängare av effektivitet.

Ikväll var jag där och besökte min vän Emma och hennes dotter Freja på barn 2. Freja har haft hög feber och ätit och druckit dåligt så de åkte hit igår. Ikväll var Freja förhållandevis pigg. Hon visade mig några leksaker och var duktig när sköterskan kom in och skulle sätta plåster och greja (jag kan inga medicinska termer, därför skriver jag greja, det är ett bra ord!). Innan jag hann fara därifrån somnade hon i Emmas knä.

Mina vänner som har barn, Emma, Emily, Sabina och snart Ida, är så duktiga. Många tycker att jag är duktig som studerar, men det är ju ingenting mot att vara mamma. Att plugga är enkelt. Gå på föreläsning, läsa böcker, skriva uppgifter och tentor samt göra några grupparbeten då och då. Hur svårt är det om man jämför med att vara mamma? Nä, ni gör ett himla bra jobb. Eller ett jobb är det ju inte. Det är en livsuppgift. Ni är mina idoler! 

Skriv en kommentar