Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mellan tystnad och ljud kan man andas.

2009-03-06 13:36:54 i Musik!

Häromkvällen när jag kom hem från repet inför Ternheim-konserten var jag helt slut i huvudet och ville helst av allt befinna mig i total tystnad. Men Patrik hade andra planer - han började plinka på den ena gitarren vars strängar inte uppgår till fullt antal då min käre sambo spelat av en sträng i sin speliver. Ni förstår att det kanske inte lät alltför ljuvligt. Jag bad honom snällt men bestämt att vara tyst och han lydde order och gick sedan ut en stund. När han kom tillbaka möttes han av hög musik.

Patrik konfronterade mig på en gång:

- Vad var det där snacket om "total tystnad" och "jag vill inte höra en ton till"? Gäller det inte nu eller?

Musik är det bästa som finns. Det kan aldrig bli för mycket. Men små pauser kan man ju få ta. Med total tystnad.


Jag och Patrik, augusti 2008.

Kommentarer

Anonym
Den totala tystnaden kan vara bedövande vid fel tilllfällen och fell ställen. Stim gjorde ett nerslag här i butiken och klagade på att vi hade radio i butiken,men jag har flyttat den till kassan och tjuvspelar..............Dylan kommer med en ny i slutet på april! Vag anser du om olle ljungström?
Ja, det har du alldeles rätt i. Haha, du är smart du, alla medel är ju tillåtna! Jasså? Bra! Då får man lite mer musik att lyssna på. Jag har musiktorka just nu, fast imorgon ska jag ju på konsert, det blir kul! Olle Ljungström har jag inte lyssnat vidare värst mycket på. Om ens något. Ska kika upp honom. Vad händer i Götet i helgen då? Några Avenyn-lägenheter som ska säljas?
Varför pillade han just på den som förlorat en sträng? Har inte ni flera gitarrer????
Därför att den gitarren var stämd i den tonart som han skulle spela i, och han orkade inte stämma om den just då - skulle bara plinka i nån minut.
A E L
Inte avenyn. Men kolla på påskbergsgatan 18 och södra vägen 32 på hemnet! Jag jobbar i helgen,så det händer nog inte mkt. Frölunda möter luleå i em,och jag tror det blir 4-2 till luleå...............

Skriv en kommentar