Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Nätverksgeniet har talat.

2009-02-09 13:37:17 i Studentlivet

Imorse klockan 07.30 äntrade jag lärarrummet och intog min plats. 
Hann upptäcka att min dator inte kände av skolans trådlösa nätverk vilket den ju gjort tidigare praktikperioder så detta ledde ju såklart till att jag blev lite arg. Men efter en stund av total freebasing inom nätverksinställningarna på min dator löste jag problemet helt på egen hand (skryt, jag vet, men total lycka för en dataamatör som mig!).
Under förmiddagen har jag gjort en grov momentplanering samt hunnit planera en lektion i språkhistoria samt övningar till denna. Under denna tre veckor långa praktikperiod kommer jag att ha två klasser som "mina egna" och jag ska undervisa den ena klassen i språksociologi mot dialekter och den andra klassen ska jag undervisa i språkhistoria med runsvenskan som start imorgon.

Kommentarer

Ida
Åh, vad kul att få köra igång med egen undervisning. Jag börjar först nästa tisdag. Lite jobbigt med mina specialklasser. Det är svårt att veta vilken nivå undervisningen bör vara på, men jag hinner ju observera dem den här veckan. Min SP klass får jag börja med först efter sportlovet, så jag har det lugnt på praktiken.



Ha det bra!

Skriv en kommentar