Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hat mot semlan.

2009-02-24 11:05:32 i Allmänt

Så var den här igen. Den avskyvärda fettisdagen. Jag har alltid avskytt semlor. Under min korta tid som användare på facebook (jag har tagit bort min användare eftersom jag blev galen av facebook) startade jag och en kompis en grupp där vi koncentrerade allt vårt hat mot bakelsens uppenbarelse.

Varför hatar jag semlor?
Jo.

* Det torra och smaklösa brödet.
* Den kopiösa mängden grädde som ofta har surnat och tenderar att växa i munnen vid förtäring.
* Den kladdiga mandelmassan som ofta är snålt tilltagen vilket ökar brödets torra konsistens.
* Det lilla locket som alltid faller av och som pryds av det patetiska florsockret.

Argumentera gärna emot! Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig i mitt liv ätit en god semla. De senaste åren har jag helt undvikit dem. Det finns godare bakverk - jag håller mig till dem och låter fettisdagen passera obemärkt förbi, så när som på ett litet hatinlägg på denna blogg.


Kommentarer

Du anar inte hur mkt ja längtar! Nu har ja kånkat med mig alla böcker och datorn till bibblan i hopp om att få ngt vettigtgjort, de är svårt att sitta hemma med Milton, ja smälter bara av hans flörtande ögon och svajande hår! Vi har kommit fram till att de är trevligare att mysa än att plugga:P

Hoppas du har det bra på hemmaplan, ja längtar verkligen tills du kommer hem!

Puss
anders lidström
det är bara att vika sig för den breda massan. mandelmassan. roxanna hede vägrat............
Anders - Ja! Det hade hon gjort! Liksom jag!

Alexandra - Ja, hundar är ena riktiga odågor ibland när det gäller att skapa slöhet vid plugg, haha! Vi ses nästa vecka!
Jag säger en mindre semla, med mer mandelmassa och mindre grädde.

Jag mår illa av grädde, har alltid gjort.
Jag älskar semlan! :)

Dock så skrapar jag bort all mandelmassa med tillhörande grädde och plockar tillbaka den "rena" grädden. Just eftersom jag inte tål mandenmassan.

Bullen blir grymt god då.

Gäller dock hitta FÄRSKA semlor :D

Skriv en kommentar