Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Och överallt står fullmånen vakt.

2009-04-01 13:16:15 i Studentlivet

Jag är matt. Vi har varit på en tre timmar lång workshop om drogprevention. Jag som blivande lärare måste ha kunskap om detta för att känna mig trygg i min handlingsberedskap även fast det inte ingår i min lärarprofession att utreda något. Dock måste jag på bästa möjliga sätt försöka ha en så bra och trygg relation till eleverna som möligt och veta vad jag ska göra när någon i klassen mår dåligt, och det är då skolhälsan kopplas in.

Denna föresläsning/workshop var bland det bästa jag varit på under min hittills gångna utbildning.
Vi fick lyssna på en gästföreläsare som varit alkoholist och narkoman och som suttit i fängelse tre gånger.
Han berättade att man bara har ett liv, även fast man kan önska att man hade fler. Han pratade väldigt länge och alla satt knäpptysta och jag kände att jag nästan höll på att börja gråta när han berättade om hur han supit bort två familjer och hur hans yngsta son låste dörren, stängde av mobilen och höll pappa i hand när han skulle sova för att han var så rädd att han skulle försvinna.

Jag önskar att alla fick lyssna på denna föresläning. Jag tror inte på pekpinnar och statistik, jag tror att elever måste få lyssna på en föreläsare som varit i helvetet för att de ska inse att det är lättare än vad man tror att hamna där.

Nu ska jag gå ut i solen på en långpromenad och fundera. Det behöver man efter så många intryck.

Skriv en kommentar