Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Några tankar om biblioteksmagasinet.

2009-04-15 22:18:29 i Studentlivet

Vi har fått i uppgift att skriva en individuell fördjupningsuppgift och jag väljer och vrakar bland teman och jag har snart valt tror jag. Vi ska söka tre vetenskapliga artiklar varav en på engelska. Artiklar på engelska är inga problem att hitta, svårare är det att hitta vetenskapliga artiklar på svenska inom det ämne/de ämnen jag är intresserad av att fördjupa mig i och sedan skriva om. Detta huvudbry resulterade i en förvirrad dag på Universitetesbiblioteket.

Jag släntrade in på en föreläsning om hur man ska söka vetenskapliga artiklar och lärde mig en del. Sedan traskade jag iväg till UB för att söka. Där tog det stopp. Att söka i databaser är ett M Y L L E R! Och inte blir det direkt bättre av att en del bibliotikarier är snoffsiga och dryga.

C - Ursäkta, jag skulle behöva hjälp. Har du möjlighet?
Bibliotikarien - ... Få se. Jao..
C - Kan du bara snabbt och lätt visa hur man på bästa och enklaste sätt söker vetenskapliga artiklar?
B - Du går in i det där programmet sen är det bara att söka.

Där fanns ingen som helst pedagogisk förmåga och bristen på empati svämmade över och la sig som ett svart moln över mina ansträngningar. Till sist fick jag hjälp av en betydligt mer sympatisk bibliotikarie och kunde därmed gå ner i biblioteksmagasinet för nästa prövning.

Biblioteksmagasinet är inte direkt my place to be. Om jag ska vara lugn och sansad i mitt tal så kan jag tala om för er att jag avskyr magasinet. Det är trångt, det är varmt, det är tomtar överallt (läs: ytterst konstiga människor), man är livrädd att man ska klämmas mellan hyllorna, man förstår ingenting av ordningen eftersom den är helt ologisk och dessutom förstår knappt bibliotikarierna hur de ska hjälpa en där nere i labyrinterna vilket innebär att man vid stor otur kan bli tvungen att tillbringa både en och sex timmar nere i det kvalmiga, dammiga bokutrymmet.

Nu har jag i alla fall några artiklar (efter cirka fyra timmars ihärdigt letande inklusive lunch som jag kastade i mig på två minuter varpå jag fick dras med magont hela eftermiddagen. Som om inte vistelsen i biblioteksmagasinet inte var nog!) så jag ska nog kunna framställa någon slags tes och forskning inom sinom.

Efter min hemska dag gick jag till IKSU där jag mötte upp Jessica för spinning. Träning är den bästa medicinen mot dåliga dagar. Jag älskar att träna! Sedan åkte jag hem och fick middag serverad och på kvällen kom Ida och Jessica förbi så kvällen blev himla bra i alla fall. Tack för det!

Nu ska jag sova så jag orkar med ett effektivt grupparbete imorgon!



Böcker är underbara, men det är svårt att hitta de bästa böckerna. De som får en att aldrig vilja sluta läsa.


Kommentarer

Usch vilken jobbig dag du haft!



Sv: Ja men det bara ju bara för att du skulle försöka släta över att du var negativ ;P Ja typ 6 veckor, bara att köpa en ;) De är jätte söta ;)
Sv: Men herregud Carolina, det här blir ju bara värre och värre, ditt negativa troll ;) Det finns inte så mkt jobb inom läraryrket heller... ;)
Mamma
Hej ! Roligt skrivet om biblioteksmagasinet man såg verkligen det framför sig.

Krama Patrik från oss i Dalasjö han har namnsdag idag.

Mamma
Mamma
Hej ! Roligt skrivet om biblioteksmagasinet man såg verkligen det framför sig.

Krama Patrik från oss i Dalasjö han har namnsdag idag.

Mamma
Brorsan
Mycket bra skrivit! Jag håller med, har själv varit i samma situation.



Skriv en kommentar