Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mitt hat riktat mot Media Markt.

2009-04-23 13:49:03 i Allmänt

Inte nog med att jag har plågats dagarna i ända med radioreklam, tv-reklam och bussreklam som basunerar ut den storslagna nyheten: Media Markt kommer till Umeå! Ord som "mega", "billig" samt "puckat" överkonsumeras och bidrar ytterligare till att den röd/svart/gula annonsen skriker "KOM OCH KÖP!" Och jag tvivlar absolut inte på att killar (kanske nån tjej också) stod vid ingången 08.00 imorse och KÖADE för att köpa en 32 tums plasmatv för 3000 kr.
Men fortfarande: jag hatar verkligen sånt här. Jag hatar affärerna, tänket, idéen, annonserna, paniken, hysterin.. Jag har en gång i mitt liv satt min fot i en liknande affär (i Örebro) och jag gör aldrig om det. Aldrig. Ni får betala mig för att jag ska gå in i Media Marks butik. Om jag nu har något där att göra, vilket jag tvivlar starkt på.

När jag trodde att bristningsgränsen var nådd gällande mit hat mot denna "nya mediakändis" hämtade jag tidningen vid dörren imorse och möttes av en förstasida prydd av Media Markts extremt fula annons. Jag tappade helt min lust på frukost. Inte nog med det heller; när jag gick in på VF:s hemsida för att läsa några nyheter smachades Media Markts annons upp rakt i ansiktet på mig. Inte trevligt. Inte alls.



Kommentarer

A E L
Media markt är bra! Lätttillgängligt! Vi har två i gbg!
Ja, tänk alla teknikprylar du har hemma och behöver för att du skulle känna dig tom annars, dessa är säkert köpt på något liknande ställe : D Men visst, hysterin är löjlig.. såg att många köat sedan fem i morse där utanför, det är löjligt tycker jag.. men alla tycker vi olika. Vi ska nog dit då Simon kommer hit, jag kan meddela hur det såg ut, om du vill veta, så du slipper gå dit. hoho!
Holmsjöbergets Zorro
Hej !

Hemma i byn har vi tillgång till tre trevliga tvleverantörer. Det är skönt. En dag köpte vi en ny TV med en liten ljudanläggning till. Jag undrade stillsamt hur jag skulle koppla ihop nyinköpen med den befintliga Dvd`n och videon.

De tittade fryntligt på mig och sa: Vi kommer hem med grejjerna och kopplar ihop det !

Det kallar jag vilhelminianskt !
Sv: De på affären kunde nog lista ut att du har andra kvalitéer än den rent tekniska. Jag gillar sånt. Folk ska ställa upp för varandra. Det är service.

Skriv en kommentar