Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Där ögonblick blir till evighet.

2008-07-04 14:46:40 i Allmänt

http://www.folkbladet.nu/?p=112290

Läs den artikeln och sen fortsätter ni att läsa min text.

Jag har tänkt att berätta för er om en person. Han heter Martin Karlberg och han fascinerar mig mer än någon annan. Första gången jag träffade Martin var på vår Halloweenfest 2006. Det var obligatorisk utklädnad och Martin kom in som en kung i frack, lackskor och en sån där ögonbindel med titthål för ögonen som Björnligan använder sig av. När Martin spelar fotboll är jag aldrig nervös. Han springer över planen med sina gigantiskt långa ben och dribblar omärkbart fram bollen som plötsligt landar i krysset. Det ser så lätt ut. Martin är en enkel person. Han är en människa som gör saker. Jag gillar människor som gör saker, som inte ser möjligheterna som problem utan som utmaningar.

För exakt ett år sedan ringde Martin till Patrik och frågade om vi ville följa med på logdans i Baggböle. Vi skrattade först men tänkte sekunden efter "varför inte?". Vi åkte iväg den sommarkvällen och ett år senare och en annan sommarkväll dansade vi där igen. Det var en sommarkväll för två dagar sen då Martin plötsligt meddelar att han ska åka till Frankrike i tre veckor på en intensivkurs i franska. Han har aldrig läst ett franskt ord förut. Han kan inte säga "Hej, hur mår du?" på franska. Jag avvundas ibland hans mod men samtidigt blir jag stärkt och inspirerad av hans vilja att trotsa alla mallar.

Martin går inte att placera i ett fack. Han läser teknisk fysik, älskar matte, är tokbra på att dribbla en fotboll i mål, dansar lindy hop och har verbala tekniker och ett stort hjärta som vissa skulle dö för. För ett tag sen hyrde Martin ett dragspel för att lära sig spela. Han hade aldrig spelat dragspel förut. Martin kan ibland komma och ringa på dörren och säga "Hej! Vad gör ni?". Jag gillar spontana människor. Jag gillar människor som Martin.


Kommentarer

Karlberg
Och jag gillar dig Carro! Vad glad jag blir när jag läser detta!

Skriv en kommentar