Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Bvc-besök och massor av socialisering!

2018-09-13 08:09:00 i Allmänt

Gårdagen bjöd på BVC-besök för Amelia. Hon väger nu 6690 gram och är 65,5 cm lång. Hon följer sin kurva men ligger över "snittet" på längd och under snittet på vikt. Precis så var storebror också. Vi har helt enkelt långa och smala bebisar, haha! Minns att Vidar var runt 7-8 månader innan han fick något större hull att tala om. Det är rätt skönt att hon inte är någon tungviktare heller eftersom jag bär henne ganska mycket i selen. Amelia mådde fint men jag hade ju förträngt att det var dags för vaccinsprutorna... Det gick bra ändå och efteråt lekte vi en stund på Öppna förskolan där vi stämt träff med min jobbarkompis Jonathan som också är föräldraledig med dottern Valentina. Vi gick och köpte lunch och så blev det besök i deras nyköpta hus och till djurvännen Vidars stora lycka fick han leka med Jonathans katter (vilka han pratade om ända till han somnade!). 
När vi kom hem kom Anna-Karin förbi som behövde lite pluggpepp (blev sugen på att plugga nått snart igen) och efter det gick vi förbi Ida och drack kaffe och surrade. På kvällen kom Marika och tjejerna för att öva på en låt de ska sjunga på ett dop framöver. Fullt upp under hela dagen alltså! Det gillar vi! Som tur är är Amelia av den devisen "sova när tillfälle ges" och hänger med. 
Här har vi en fin septembermorgon och Vidar ska ut till skogen idag då det är dags för veckans utedag på hans förskola. Han var peppad på att träffa Skogs-Mulle! Hönorna är utsläppta och Imra rastad och jag och lillan ska vila lite. Hon är lite tagen av sprutorna igår. Ingen feber men varm och lite ledsen. Inatt sov hon oroligt och ville äta ofta. Vidar vaknade till vid något tillfälle och mumlade "Såja Lillan, såja", gulle-Vidar!
 

Skriv en kommentar