Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Morgonfrost, gårdsfix, springendorfiner och en tomatsås som fått puttra länge!

2018-10-07 20:33:00 i Allmänt

Startade dagen med havregrynsgröt med hemlagad äppelmos (kokade bara äpplena till mos och frös ner i portioner så inget socker behövs) och kanel. Och så farmorbakat bröd såklart!
Så mysigt att tända ljus vid frukosten. 
Lässtund innan utgång. Just den där sagan, "Kattresan", har jag länge undvikit på grund av morbid och konstig men nu börjar Vidar hitta i boken själv och fråga om den där himla flickan och allt knepigt hon hittar på. Läslust ska ju uppmuntras... hehe. 
Sedan gick vi ut! Medan lillan marathonsov i vagnen på bron hann vi med följande: flytta tegelstenar (Vidar var snabb på att hjälpa till med skottkärran han fått av A-G) flytta en torkställning och massa rat som varit kvar efter att vi rev ena vedboden, köra ut jord på land och till buskar, träd och häckar, fylla på med kompost i växthuset, röja i porten, ta in skoterpulkan i lagården så den inte snöar över, städa i hundgårdarna, bygga ett tak över en ny komposttunna och äta lunch. Så himla tillfredsställande att hinna med en massa saker på to do-listan!
Det var otroligt vackert ute idag!
Sådan lyx med egen jord att fylla i kärrorna och köra ut. Jag kommer nog att känna dagens jobb i kroppen imorgon. 
Världens bäste lille dräng! Så kul och klok och med ett jädra humör, hehe. 
Vi bjöd mamma och pappa på lunch och sen bjöd de på äppelpaj när de fick besök av A-G. Efter fika och surr drog jag ut och sprang med Jax följt av bad och sedan styrde vi middag. 
Medan middagen lagades låg den här lilla spjuvern och skrattade åt brorsan som körde traktor förbi henne om och om igen!
Middagen blev älgkalvsfrikadeller i tomatsås som fått koka länge på spisen med pasta och massa persilja och parmesan. Ultimat söndagsmiddag efter en dag i arbete!
Vidar åt två portioner. Så glad över att ha två matglada barn! Amelia äter nu det vi äter fast det tas av innan saltning och innan viss kryddning. Vi kör en mix av puré, mindre bitar och BLW (alltså att hon får äta själv) och hon har ätit älgkött, röding, massor av grönsaker, rotsaker, potatis och idag fick hon smaka pasta. Nu har vi förutom kvällsgröt även börjat ge gröt på morgonen. I övrigt ammar jag helt fritt fortfarande. Ibland går det sex timmar mellan amningarna och ibland vill hon amma betydligt oftare och då får hon det såklart. 
Ha en fin söndagkväll!
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar